17 Σεπ 2023

Ο Καντίροφ έδωσε σημεία ζωής μετά τις φήμες ότι είναι σε κώμα - «Βγείτε στον καθαρό αέρα» (βίντεο)

 


Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να είναι σε κώμα έβαλε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να βαδίζει σε έναν δρόμο και να χαίρει άκρας υγείας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, ουκρανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν..

την είδηση ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Μόσχας, ενώ, μάλιστα, δημοσιεύματα τον ήθελαν να είναι και σε κώμα. Την είδηση αυτή δεν επιβεβαίωσε ποτέ η Ρωσία, ενώ ούτε τα ΜΜΕ της Δύσης αναμετέδωσαν.

Σήμερα ο ισχυρός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να περνά μια περιπέτεια υγείας, μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο κανάλι του στο Telegram. Σε αυτό διαψεύδει τις αναφορές περί ασθένειας, διακρίνεται να βαδίζει σε έναν δρόμο και μέσα στη βροχή, ενώ το βίντεο συνοδεύει η ειρωνική φράση: «Συμβουλεύω θερμά όλους όσους δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από τα ψέματα στο διαδίκτυο, να κάνουν μια βόλτα στον καθαρό αέρα και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Η βροχή είναι απόλυτα αναζωογονητική». Παράλληλα, ο Καντίροφ ανέφερε πως «περπάτησε ήδη 11 χιλιόμετρα».

Ποιος είναι ο Ραμζάν Καντίροφ

Ο Ραμζάν Καντίροφ, σήμερα 47 ετών, είναι Ρώσος πολιτικός και σημερινός αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας . Παλαιότερα συνδέθηκε με το κίνημα ανεξαρτησίας της Τσετσενίας , μέσω του πατέρα του που ήταν ο διορισμένος από τους αυτονομιστές μουφτής της Τσετσενίας . Είναι στρατηγός του ρωσικού στρατού.

Ο Καντίροφ είναι γιος του πρώην προέδρου της Τσετσενίας Αχμάντ Καντίροφ , ο οποίος άλλαξε πλευρά στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας προσφέροντας την υπηρεσία του στη διοίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία και έγινε πρόεδρος της Τσετσενίας το 2003. Ο Αχμάντ Καντίροφ δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2004. Τον Φεβρουάριο του 2007, Ο Ραμζάν Καντίροφ αντικατέστησε τον Αλού Αλχάνοφ στην προεδρία, λίγο αφότου είχε κλείσει τα 30, που είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη θέση. Συμμετείχε σε βίαιες μάχες εξουσίας με τους Τσετσένους διοικητές Sulim Yamadayev (θ. 2009) και Said-Magomed Kakiyevγια τη συνολική στρατιωτική εξουσία και με τον Αλχάνοφ για την πολιτική εξουσία. Από τον Νοέμβριο του 2015, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίς

Ο Καντίροφ κυβερνά τη Δημοκρατία της Τσετσενίας μέσω δεσποτισμού και καταστολής.Με τα χρόνια, έχει δεχτεί κριτική από διεθνείς οργανισμούς για ένα ευρύ φάσμα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την κυβέρνησή του, με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να χαρακτηρίζει τις αναγκαστικές εξαφανίσεις και τα βασανιστήρια τόσο διαδεδομένα που αποτελούσαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει υποστηρίξει τον περιορισμό της δημόσιας ζωής των γυναικών και ηγήθηκε εκκαθαρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στη Δημοκρατία. Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί συχνά για συμμετοχή σεαπαγωγές , δολοφονίες και βασανιστήρια ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων , επικριτών και συγγενών τους, τόσο στην Τσετσενία όσο και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας , καθώς και στο εξωτερικό, μέσω της πολιτικής χρήσης αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων. Ο ίδιος αρνείται δημοσίως αυτές τις κατηγορίες.

Ο Καντίροφ έχει υιοθετήσει μια φαλλοκρατική εικόνα όπου ποζάρει συχνά με όπλα και στρατιωτική ενδυμασία και δείχνει τον πλούσιο πλούτο του. Η οικογένεια Kadyrov έχει εμπλουτιστεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της στη Δημοκρατία της Τσετσενίας. η Ρωσική Ομοσπονδία χορηγεί εκτεταμένη χρηματοδότηση στην κυβέρνηση της Τσετσενίας, ενώ η διάκριση μεταξύ της κυβέρνησης της Τσετσενίας και του Καντίροφ είναι θολή.