20 Σεπ 2023

Θέμα χρόνου η οριστική σύγκρουση Μητσοτάκη – Κικίλια ....Στο κόκκινο οι σχέσεις των δύο ανδρών


 Σε βαρομετρικό χαμηλό κινούνται πλέον οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό πολιτικής προστασίας, ο οποίος κατέγραψε μεγάλη πολιτική νίκη, υποχρεώνοντας μάλιστα τον Μητσοτάκη σε άτακτη υποχώρηση. Τόσο στο θέμα της... παραίτησης που ουσιαστικά που είχε ζητηθεί, όσο και στο θέμα της αναδιαμόρφωσης του υπουργείου, προκειμένου να τον υποβιβάσει.

Ο Κυριάκος πάντως, το κρατάει μανιάτικο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδομήσει των Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μάλιστα είναι και ένας από τους δημοφιλέστερους γαλάζιους πολιτικούς, γεγονός που έχει κι αυτό τη σημασία του. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοφιλία του Κικίλια είναι διπλάσια από αυτή του Μητσοτάκη, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκλείει συστηματικά τον υπουργό από συσκέψεις του τομέα της αρμοδιότητας του, όπως έγινε πρόσφατα για την Θεσσαλία.

Ο υπουργός έχει αντιληφθεί την προσπάθεια Μητσοτάκη και μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα αδιάκριτα μάτια…