13 Σεπ 2023

Ενώσεις Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας - Ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά βρίσκεται χωρίς συντονισμό και οργάνωση

 


Τις ελλείψεις των δομών υγείας της Θεσσαλίας έκαναν χθες γνωστές οι Ενώσεις Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας (ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας, ΕΙΝΚΥ Λάρισας, ΕΙΝΚΥ Μαγνησίας, ΕΙΝΚΥΝ Τρικάλων και Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝ Λάρισας).

Όπως τονίζουν στο κοινό κείμενο που εξέδωσαν

«Δυστυχώς, έχουμε διαπιστώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά βρίσκεται χωρίς συντονισμό και οργάνωση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και άμεσα τις ανάγκες του λαού από μία φυσική καταστροφή».

Τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις τοπικές Ενώσεις Γιατρών, είναι:

  • Το Νοσοκομείο του Βόλου βρέθηκε χωρίς νερό για αρκετές ημέρες με αποκλεισμένη πρόσβαση από το μεγαλύτερο μέρος του νομού.
  • Το Κέντρο Υγείας Παλαμά είναι πλημμυρισμένο, χωρίς καν να έχει καθαριστεί πέντε ημέρες μετά την πλημμύρα, στεγαζόμενο σε πρόχειρη, ανεπαρκή έως και επικίνδυνη υγειονομικά εγκατάσταση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μαζί με δεκάδες φιλοξενούμενους.
  • Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για έξι ημέρες.
  • Σε όλα τα νοσοκομεία το ήδη εξαντλημένο και ανεπαρκές σε αριθμό προσωπικό δέχεται μεγάλη πίεση με ενισχυμένη προσφορά και αυξημένους αριθμούς προσέλευσης και νοσηλειών.
  • Τα τακτικά χειρουργεία στα περισσότερα νοσοκομεία σταμάτησαν για μέρες εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα περιστατικά.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο των πέντε Ενώσεων κάνοντας κλικ εδώ