15 Σεπ 2023

Μητσοτάκης, Nέα Υόρκη, ΟΗΕ - Ομογένεια... Τα ίδια, με τους ίδιους;;;

 


Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, γιά την 78η γεν. Συνέλευση ΟΗΕ, άλλαξε ημερομηνίες, εξαιτίας των μεγάλων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα.

Στο αρχικό πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί ως ημέρα άφιξης..

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου '23 και την επόμενη ημέρα θα γινόταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Επίσης, την Δευτέρα 18 Σεπ., είχε προγραμματιστεί να είναι σε δείπνο στο Μανχάτταν (7:00 μ.μ., Harvard Club), που θα παρέθεταν ''φορείς της Ομογένειας''.

Τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα είναι στην Νέα Υόρκη 19-22 του μήνα. Και η συνάντηση με Ερντογάν θα γίνει Tετάρτη 20 Σεπ. '23

Λίγο-πολύ η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει την κοινή γνώμη γιά τα ελληνοτουρκικά και την επιθυμία της να κάνει μικροπαραχωρήσεις γιά ''να ηρεμήσει η Τουρκία'' ( με ''δίκαιο διαμοιρασμό''), όπως επίμονα ζητούν οι ''σύμμαχοι'', με πρώτες τις... ΗΠΑ.

Αυτή είναι και η επιθυμία, γιά χρόνια, των ''ελλαδέμπορων'' π.χ. Ντόρα, GAP, ΕΛΙΑΜΕΠ κ.ά. ''Nα τα βρούμε με την Τουρκία, να δώσουμε κάτι''. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απόλυτα ''δεδομένη'' γιά τις ΗΠΑ, δεν κρύβει ότι είναι διατεθειμένη ''να δώσει κάτι'' (νησιά, βραχονησίδες, ΑΟΖ, χωρικά ύδατα;;;). Την Κύπρο ούτε την υπολογίζει, γιά χάρη της ''ελληνοτουρκικής φιλίας''.

Πρόγραμμα πρωθυπουργού
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το απόγευμα της Τρίτης, 19 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, θα απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ έχει προσκληθεί και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ στο Κονέτικατ.

Τα περί δείπνου ''Oμογενών'' με τον πρωθυπουργό
Γίνεται προσπάθεια να μην αναβληθεί το δείπνο των ''φορέων της Ομογένειας'' με τον πρωθυπουργό (ήταν προγραμματισμένο γιά 18 Σεπ.) και να γίνει στο διήμερο 20-21. 'Η να γίνει, αλλά με την παρουσία του υπουργού Παιδείας (Πιερακάκη), που φαίνεται ως επικρατέστερη λύση.

Πληροφορηθήκαμε ότι οι διοργανωτές, χρεώνουν $400 το άτομο. Το κόστος, ανά άτομο στο δείπνο-φαγοπότι, δεν ξεπερνά τα 100 δολ. Κατά συνέπεια, θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο κερδοσκοπίας, όπως τα προηγούμενα 2 χρόνια.

Το ερώτημα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, παραμένει. ΠΟΙΟΙ επωφελούνται οικονομικά χρησιμοποιώντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας;;;

Λέγεται ότι μέρος των χρημάτων πάει σε... ''λομπίστα'' και μέρος στην... πρεσβεία, σύμφωνα με τα ''κόλπα'' που δημιούργησε (με Μανάτους) η τώρα υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου, η οποία ήταν πολύ χρήσιμη γιά τα συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά ανεπαρκής (και διαπλεκόμενη) για τα συμφέροντα της Ελλάδας, ως πρέσβειρα -πριν- στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση-πρόσκληση, την εκδήλωση-δείπνο συνδιοργανώνουν Οργανώσεις -στην πλειοψηφία τους ''μαϊμούδες'' και επιχειρηματικοί φορείς. Φυσικά, η Ομογένεια ουδεμία σχέση έχει με αυτά τα φαγοπότια. Εξυπακούεται ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ Ελλάδας, γνωστά και ως ''υπηρετικό προσωπικό Μητσοτάκη'', θα παρουσιάσουν το δείπνο-φαγοπότι ως ''συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ομογένεια'', εξαπατώντας, πάλι αφελείς.

Οι Οργανώσεις και επαγγελματικοί φορείς, συνδιοργανωτές είναι: AHEPA, Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute – AHI), οι τράπεζες ALMA Bank και Atlantic Bank, το Τάγμα των Αρχόντων Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, η 'Ενωση Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (Hellenic American Bankers Association - HABA), το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic – American Chamber of Commerce), το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC), η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης (Hellenic Federation of New Jersey), η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - THI), ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης (Hellenic Lawyers Association), ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης (Hellenic Medical Society of New York - HMSNY), η ''Ηγεσία των 100'' (Leadership 100), η Ελληνική Εθνική Κοινότητα (National Hellenic Society), η ΠΣΕΚΑ και το Ιδρυμα της ''Ημέρας του ΟΧΙ'' (The Washington OXI DAY Foundation).

Σημ.: Στους συνδιοργανωτές, ξεχωρίζουν η Οργάνωση του ψευτολομπίστα Ζεμενίδη (ΗΑLC), που σθεναρά προωθεί η αποτυχημένη υφΥΠΕΞ, πρώην πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον και τα εμπορικά ''μαγαζιά Βοθρολομαίου'' (''Αρχοντες και ηγέτες'').

Δεν γνωρίζουμε σε λεπτομέρειες το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αλλά ως διαπλεκόμενος που είναι, αναμένουμε να δούμε αν θα ''υποβάλει στα σέβη'' του και στον άνθρωπο της Τουρκίας στις ΗΠΑ, αρχιεπ. Ελπιδοφόρο.

''Επί του... πιεστηρίου'': Λέγεται ότι θα γίνει το δείπνο με ''φορείς της Ομογένειας'', 18 Σεπ., αλλά με την παρουσία υπουργού (Παιδείας) και όχι του πρωθυπουργού.

( Γ. Λυκ. - 14 Σεπ. '23 )

https://www.kalami.us/2023/ellada/mitsotakis-sep23-NY.html