1 Οκτ 2023

Εμείς, όμως, οι πολίτες της Ηπείρου χρειαζόμαστε ΦΩΣ .

 

-50 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου (Πρέβεζα), 120 χιλιόμετρα από το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, την πύλη στην Δυτική Ευρώπη (Ηγουμενίτσα), εισροή τουριστών (μη ομογενών Αρτινών) στην Άρτα 0%.
-Η διαφήμιση στα πάνελ των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, 3000 ευρώ για 6 μηνες.


– Ο νομός Άρτας είναι ο πιο πλούσιος νομός σε αρχαία ελληνικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
– Κανένας τοπικός παράγοντας δεν σκέφτηκε το κονδύλι της διαφημισης ούτε να προσεγγίσει έναν tour operator για μονοήμερες εκδρομές στην Άρτα. Τους μήνες Ιούλιο-Αυγουστο αφικνυνται καθημερινά 10 χιλιάδες τουρίστες.
– Τα πανηγύρια του 15αυγουστου καλά κρατούν και σπονσοράρονται από δημοτικούς φόρους. Ο λαός εξάλλου θέλει σούβλα και Πάολα.

Η νυν Περιφερειακή Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε για την Άρτα
Ούτε ένα έργο για την Άρτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια
Κάνουν πάσα το θέμα της αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου στο Υπουργείο Υποδομών
Διαβάστε την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για την μελέτη ΟΧΕ Αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου !!!
Πρώιμη η μελέτη λέει η Περιφέρεια !!!

Ξέρετε πόσο σπουδαία πράγματα μπορεί να κάνει ένας εκλεγμένος περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης ή δήμαρχος αν πραγματικά θέλει;
Έχει όλη την εξουσία και τα χρήματα που χρειάζεται.
Αυτά που παρουσιάζουν ως έργο στις περισσότερες περιφέρειες είναι τα ελάχιστα δυνατά. Είναι ό,τι απομένει, αφού ικανοποιήσουν όλα τα ρουσφέτια, τις εταιρίες, τις κομματικές τους υποχρεώσεις και τον προσωπικό τους πλουτισμό.
Και οι περισσότεροι αιρετοί είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους να κρατούν τον πήχυ χαμηλά ώστε οι πολίτες να νομίζουν ότι κάνουν έργο.
Βέβαια, κάθε τόσο εμφανίζεται ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης που κάνει πραγματικό έργο και τους χαλάει την πιάτσα, όπως φημολογείται για τα Τρίκαλα…
Η διοίκηση που ασκούν είναι μια θλιβερή παράσταση αναλγησίας και αδιαφορίας για την τύχη του τόπου τους, με τους ηγετίσκους να χαζογελούν στα πρώτα εδώλια καθώς μπροστά τους παρελαύνουν και προσπερνούν οι ευκαιρίες μία μετά την άλλη.
Κι όμως εκείνοι επιζητούν κι άλλα μαύρα ανκόρ, κι άλλες τετραετίες χαμένες.
Εμείς, όμως, οι πολίτες της Ηπείρου χρειαζόμαστε ΦΩΣ .
Τι δουλειά έχουν οι πολίτες στα γραφεία περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων; Τα προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών τα λύνουν κανονικά οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! Υπάρχει νομοθεσία και μόνο σε κάποια έκτακτη ή ειδική περίπτωση μπορεί να απασχοληθεί ο αιρετός!
Οι περιφερειάρχες και οι αντιπεριφερειάρχες πρέπει κανονικά να ασχολούνται με συλλογικά αιτήματα, με ζητήματα ευρύτερου ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος. Επίσης με την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού ΣΧΕΔΙΟΥ, αν υπάρχει, εν ολίγοις για το ΚΑΛΟ της ΗΠΕΙΡΟΥ και όχι με την διακριτική εξυπηρέτηση ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ!
Δυστυχώς, είναι γενικευμένο και πανθομολογούμενο το φαινόμενο. Ιδιαίτερα στην Ήπειρο οι πολίτες προστρέχουν στα γραφεία των αιρετών για την επίλυση των προβλημάτων τους, για χάρες και χατίρια.
Γιατί;
Γιατί έτσι τους έχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ οι αιρετοί τους πολίτες σε αυτήν τη στρεβλή και ωφελιμιστική πρακτική, να εξαρτάσαι και να υποχρεώνεσαι στον πολιτικό για κάθε τι που θα έπρεπε να λύνεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι η περίφημη “ανοιχτή πόρτα” του γραφείου τους!
Χιλιάδες πολίτες καταφεύγουν στα γραφεία των αιρετών!
Και με τη χρόνια εφαρμογή αυτής της πρακτικής έχουν φτάσει οι πολίτες να το θεωρούν “καλό” και “νοιάξιμο” και να μην μπορούν καν να φανταστούν πώς είναι μια τοπική αυτοδιοίκηση που υπηρετεί το αυτονόητο, δηλαδή το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και όχι τα ρουσφέτια!

Κι από τον νομό Ιωαννίνων επιλεκτικά οι ωφελούμενοι ….και εκεί υπάρχει δυσαρέσκεια….όλη η Ήπειρος είναι στο γύψο…με μικρο-εξυπηρετήσεις ελαχίστων και με την αδιαφορία και την ανοχή των υπολοίπων… Ζητούμενο η ισόρροπη ανάπτυξη και στους 4 νομούς !!!
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α
Το “ΦΩΣ” είναι ο Συνδυασμός που θα διεκδικήσει τη νίκη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.
Με όραμα για την Ήπειρο, πολλή αγάπη για τον τόπο, την παράδοση, την κουλτούρα και τη φύση της, βασισμένοι σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μοντέλα διοίκησης και Περιφερειακής Aνάπτυξης, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε την υπεραξία που απαιτείται για την ευημερία της.
Ευελπιστούμε πως όσοι συμμερίζονται την αγωνία αλλά και τις ελπίδες μας για το μέλλον της Ηπείρου, όλοι εκείνοι που διαβλέπουν την ανάγκη της διαφορετικής νοοτροπίας, αντίληψης και διοίκησης του τόπου, θα συστρατευθούν μαζί μας.

Λάμπρος Γεωργόπουλος: «Θα βάλουμε τέλος στην Πελατειακή Περιφέρεια, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους!»

. Τα παραπάνω είναι μερικές μέχρι τώρα αναφορές των κ.κ. Ακρίβου και Κολιού