11 Οκτ 2023

Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής προειδοποιεί για την «πιο επικίνδυνη στιγμή από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

 


Ο Χασάν Αχμάντ Χαλίλ, πολιτικός αναλυτής από τον Λίβανο, υποστήριξε ότι οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα μπορούσαν να βυθίσουν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή σε πόλεμο.

«Μόλις ανοίξει ένα μέτωπο στη Γάζα και στα σύνορα με τον...

Λίβανο, αυτό θα σήμαινε ότι εμπλέκονται η Συρία, η Τουρκία και το Ιράκ και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη συμμετοχή και του Ιράν εναντίον των Ισραηλινών και του δυτικού στρατοπέδου. Αν συμβεί αυτό, μιλάμε για την ημέρα του Αρμαγεδδώνα. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι υπερβάλλω, αλλά όλοι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Όλοι είναι στριμωγμένοι σε μια γωνία και ψάχνουν να βρουν ένα διάδρομο για να χαλαρώσουν την ένταση» ανέφερε, την Τετάρτη (11/10), ο πολιτικός αναλυτής στο Al Jazeera.

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε το εξής: «Και οι δύο πλευρές δεν μπορούν να σκεφτούν μια win-win κατάσταση μετά από μια τόσο βίαιη αντιπαράθεση. Το καλύτερο σενάριο είναι και τα δύο στρατόπεδα να καταλήξουν σε μια κατάσταση που δεν θα χάσουν και δεν θα χάσουν. Το λέω κατηγορηματικά, ο κόσμος ζει την πιο επικίνδυνη στιγμή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».