11 Οκτ 2023

Δήμος Αθηναίων: Απόψε το ντιμπέιτ Μπακογιάννη με Δούκα - Οι κανόνες της τηλεμαχίας

 


Το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα στην Αθήνα αναμένεται να ξεδιπλώσουν απόψε το βράδυ στο ντιμπέιτ οι δύο «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών 2023, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας.

Η ώρα του ντιμπέιτ Μπακογιάννη - Δούκα

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί για τις 21:15, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το debate θα μεταδώσουν το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα, ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς. Τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Οι κανόνες του ντιμπέιτ για την Αθήνα

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν την Τρίτη (10/10), σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ. Έτσι, οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Μάλιστα, ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή - Ανθεκτικότητα
  • Υποδομές - Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30 δευτερολέπτων η καθεμιά. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

ρωτήσεις (έως τρεις) θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.

Συμμαχία Δούκα με Ζαχαριάδη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα

Τα χέρια έδωσαν χθες, Τρίτη (10/10) ο Χάρης Δούκας και ο Κώστας Ζαχαριάδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώτου.

Η συνάντηση -με διάρκεια λίγο λιγότερο από μια ώρα- διεξήχθη σε θερμό κλίμα. Συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική.

Το τετ α τετ βρήκε δύο πλευρές να συμφωνούν πάνω σε τρία σημαντικά ζητήματα:

  • Το πράσινο και το ενεργειακό της Αθήνας
  • Το real estate και τη βραχυχρόνια μίσθωση
  • Το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ

Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. «Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία» ανέφερε.

Αμέσως μετά το τετ α τετ, ο κ. Ζαχαριάδης απηύθυνε και αυτός με τη σειρά του κάλεσμα συμμετοχής στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 στην Αθήνα, τόνισε ότι είναι εφικτή η ανατροπή και πως ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης,

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο πολιτικά» το λευκό ή άκυρο στον β’ γύρο των εκλογών.