5 Οκτ 2023

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το μεγάλο υπόγειο αρχηγείο των Ουκρανών στο Αλεξάντρο-Καλίνοβο

 


Oι Ρώσοι διέλυσαν τα κέντρα διοίκησης των Ουκρανών στην Μαρίνκα, την Αβντίιβκα και στο Αλεξάντρο-Καλίνοβο, ανάμεσα στις δύο ρωσόφωνες πόλεις του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

Τα βίντεο που ακολουθούν δείχνουν την καταστροφή του..

τελευταίου από βόμβα FAB-1500.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 Ουκρανοί αξιωματικοί.

Το πλήγμα ήταν πολύ μεγάλο για τις ουκρανικές δυνάμεις που δρουν στην Μαρίνκα και την Γκορλόβκα.

To συγκεκριμένο υπόγειο αρχηγείο είναι γνωστό γιατί χτίστηκε κατά τη σοβιετική εποχή και το είχε επισκεφτεί και ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι.

Περιλάμβανε χώρο συνεδριάσεων, αποθήκες καυσίμων γεννήτριες κ.λπ.

Oι Ρώσοι πρέπει να είχαν πληροφορίες του τι υπήρχε στην υπόγεια κατασκευή τη στιγμή της έκρηξης.

Οι Ουκρανοί τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν πολλές επιθέσεις στο σύνολο της γραμμής της Μαρίνκα και της Γκορλόβκα επιχειρώντας να πιέσουν τους Ρώσους σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ.

Η στρατηγική τους δείχνει απελπισία καθώς απεγνωσμένα προσπαθούν να «χαλαρώσουν» την διάταξη των Ρώσων σε Ραμποτίνο και Μπάκχμουτ όπου έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες χωρίς να έχουν κερδίσει τίποτε και θέλουν να δημιουργήσουν νέα μέτωπα για να «μοιραστούν» οι ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι από την άλλη φαίνεται να μεταφέρουν όπου χρειάζεται τις εφεδρείες που απαιτούνται (κάτι που έχουν την άνεση να το κάνουν) προσδοκώντας στην οριστική ανάλωση όλων των ουκρανικών εφεδρειών και εν συνεχεία να αντεπιτεθούν σε όλα τα μέτωπα όπως ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν στο Μπάκχμουτ και στο Ραμποτίνο.

https://www.pronews.gr/