12 Οκτ 2023

Οι φωτογραφίες της φρίκης που έδειξε ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν - Από το επίσημο Twitter του πρωθυπουργού


 Επαληθεύτηκαν οι εικόνες της φρίκης με σορούς μωρών και μικρών παιδιών που κάηκαν και αποκεφαλίστηκαν στην επίθεση της Χαμάς στο χωριό Κφαν Αζά (Kfar Aza) του Ισραήλ. Η Jerusalem Post αναφέρει ότι οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, επιβεβαιώνοντας την κτηνωδία.

Υπενθυμίζεται, πως ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Τζόναθαν Κονρίκους, είπε ότι ένας ιατροδικαστής που επισκέφτηκε το Μπεέρι στον απόηχο της σφαγής - ένα κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρέθηκαν περίπου 108 πτώματα- είχε δει τα πτώματα των παιδιών και επιβεβαίωσε πώς πέθαναν.

«Παραδέχομαι ότι μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πραγματικά και να επαληθεύσουμε αυτήν την αναφορά, και ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και η Χαμάς θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια βάρβαρη πράξη», ανέφερε σε σχόλια που μετέδωσε το BBC. «Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να πούμε, με σχετική σιγουριά, ότι αυτό έκανε η Χαμάς... υπήρχαν πτώματα σκορπισμένα παντού, ακρωτηριασμένα», συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου στο Twitter

anartisi-netaniaxou_8a8a4.jpg

vrefos-israil_e831c.jpegvrefos-israil2_4f28a.jpegvrefos-israil3_86a4b.jpeg

Εμβρόντητοι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες με βίντεο που είδαν

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι οι υπουργοί Άμυνας στη σημερινή σύνοδο του ΝΑΤΟ έμειναν εμβρόντητοι μετά την επίδειξη από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, ενός «σοκαριστικού» και «φρικτού» βίντεο από την επίθεση της Χαμάς κατά Ισραηλινών πολιτών.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γκαλάντ, ο οποίος συμμετείχε εξ αποστάσεως στη μονόωρη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για το Ισραήλ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε ένα «μη λογοκριμένο βίντεο από τις θηριωδίες της Χαμάς».

«Ήταν φρικτό. Έφερε σε όλους την πραγματικότητα του τι συνέβη», δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης.
Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «γραφικό και σοκαριστικό υλικό και περιέγραψε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ως ενωμένους στην υποστήριξή τους προς το Ισραήλ.

Το βίντεο είχε «γραφικά στοιχεία» με «κάποιο θόλωμα για την προστασία της αξιοπρέπειας των θυμάτων», δήλωσε αξιωματούχος της αίθουσας.