27 Νοε 2023

Εκκλησιαστικά ξεκατινιάσματα


 'Αρχισαν πάλι τα ''εκκλησιαστικά ξεκατινιάσματα''. Κάθε φορά που η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), κόβει τις χορηγίες- διαφημίσεις στην -παραπαίουσα- εφημερίδα του Αντ. Διαματάρη ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας, Νέας Υόρκης (''παραμάγαζο'' οικογένειας Μητσοτάκη), έχουμε... ''εκκλησιαστική κρίση'' με αίτημα την απομάκρυνση του αρχιεπίσκοπου.

Η εφημεριδα έχει 2-3 πληροφοριοδότες μητροπολίτες ΜΕΣΑ στην θλιβερή ''σύνοδο-σουρωτήρι'' του Βαρθολομαίου, που την ενημερώνουν -κοντά 2 δεκαετίες- γιά ότι ''ιδιωτικά'' συζητείται και αφορά Αμερική. Ο πατριάρχης αδιαφορεί, άρα με την γνώση του γίνεται η βρωμοδουλειά.

Τώρα βγήκε στην επιφάνεια, από την εφημερίδα, η παρέμβαση του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'' στον πατριάρχη, μέσω της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδόπουλου, κατά αρχιεπ. Αμερικής, Ελπιδοφόρου. Οι πληροφορίες -γιά την σχετική ενημέρωση, συζήτηση στην ''σύνοδο''- δόθηκαν στην εφημερίδα από συμμετέχοντες μητροπολίτες, μέλη της ''συνόδου''. Αυτό πιστοποιεί τα χάλια του πατριαρχείου.

Γιά χρόνια η ίδια κατάσταση και ολική αδιαφορία γιά τoυς ''πληροφοριοδότες''. Ο ένας μητροπολίτης επώνυμος: Ευάγγελος, πρώην Νέας Υερσέης. Και ο άλλος είναι γνωστός στο ''Κ'', αλλά θα τον ''ξεβρακώσουμε'' μελλοντικά.

Δηλ. ''σύνοδος ρουφιάνων''. Με αυτά τα ''καραγκιοζιλίκια'', μπορεί κανείς να σεβαστεί την απάτη (όλα γιά το χρήμα) ''πατριαρχείο Κων/πολης'';;;

H εφημερίδα ορθά έπραξε και δημοσίευσε ότι έμαθε γιά την ενημέρωση των ''συνοδικών'', από τον πατριάρχη, άσχετα από τους σκοπούς της.

Το δημοσίευμα του ''Εθνικού Κόρακα'', ΔΕΝ διαψεύστηκε, πιστοποιώντας ότι ο διεφθαρμένος και φιλοχρήματος Βαρθολομαίος, με την αδιαφορία-ανοχή, ουσιαστικά συμμετέχει σε βρώμικα παιχνίδια, όπως μας έχει συνηθίσει.

Δεν διαψεύτηκε ούτε από το υπ. Εξωτερικών Ελλάδας. 'Αρα είναι σε εξέλιξη σχέδιο αντικατάστασης Ελπιδοφόρου (από Μακάριο Αυστραλίας;;;) με την σύμπραξη της ελληνικής κυβέρνησης.

H παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στο Πατριαρχείο Κων/πολης, ήταν -διπλωματικά, πολιτικά- λάθος μεγάλο, δείγμα της έλλειψης σοβαρότητας του ''καθεστώτος Μητσοτάκη''.

Η Ομογένεια, που σχεδόν ολικά αδιαφορεί γιά τα εκκλησιαστικά, δεν ''φανατίζεται'' όπως προσδοκούσαν -πάλι- οι δημιουργοί ''σκανδάλων''. Η Αρχιεπσκοπή εκπροσωπεί μόνο ένα ποσοστό κάπου μεταξύ 12-15% του Ελληνισμού HΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών-κοινοτήτων.

Το ''κόλπο'' γνωστό από την περίπτωση απομάκρυνσης αρχιεπ. Σπυρίδωνα, τότε που οι ''ενδιαφερόμενοι'' των δυο παρατάξεων, έτρεχαν στο ''Φανάρι'' να μεσολαβήσουν στον εξαγοράσιμο Βαρθολομαίο, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δώρα βασικά σε μετρητά.

Και τα άσχετα με Ομογένεια ΗΠΑ, ΜΜΕ Αθήνας, μεταδίδουν ''ο Ελληνισμός Αμερικής διαιρεμένος'' (!!!), εξαιτίας δήθεν του ''εκκλησιαστικού''. Κανένας Ελληνισμός είναι διαιρεμένος, άσχετοι. Απλά δεν ασχολείται με τα εκκλησιαστικά ''ξεκατινιάσματα'', με εξαίρεση ελάχιστους, που έχουν συμφέροντα.

Συμπέρασμα: Αφού ο φιλοχρήματος και διεφθαρμένος Βαρθολομαίος δεν μπορεί να ελέγξει την γελοία ''σύνοδό'' του και άτυπα συμμετέχει στην δημιουργία ''κρίσεων'', ας γίνει πατριάρχης ο Αντ. Διαματάρης, γιά να σταματήσουν οι ''κρίσεις'', αφού τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα λειτουργούν για χάρη του. 'Ετσι θα ''βολευτεί'' και η (συγγενική του) ''οικογένεια Μητσοτάκη''

''Παρέμβαση'' ύπατου πρόεδρου ΑΧΕΠΑ
Στην υπόθεση, ως υποστηρικτής Ελπιδοφόρου, είχε εμπλοκή και ο ''φελλός'' που υποδύεται τον ''ύπατο πρόεδρο ΑΧΕΠΑ'', Σάββας Τσίβικος, που εμφανίζεται και ως ''Κύπριος λομπίστας''.

Ο ''ύπατος-απόπατος'' που ψοφάει γιά αυτοπροβολή, δεν είχε κανένα λόγο να ανακατευθεί στα εκκλησιαστικά υπέρ Ελπιδοφόρου και μάλιστα γραπτά, με επιστολή στον πατριάρχη, ως πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ. Το καταστατικό της Οργάνωσης ΔΕΝ το επιτρέπει.

Εκτιμούμε, σύντομα η ΑΧΕΠΑ θα αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα ως μη κερδοσκοπική εταιρία εξαιτίας παραβάσεων ομοσπονδιακών νόμων, ενώ η υπόθεση της συλλογής χρημάτων μελών από άλλες χώρες και η εισδοχή τους στις ΗΠΑ, είναι νομικό πρόβλημα.

Ο Σάββας Τσίβικος περισσότερο δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και λιγότερο στις ΗΠΑ. Ευχόμαστε να μην τον αναζητεί σύντομα, αυτόν και άλλους της ΑΧΕΠΑ, εισαγγελέας.

Στην επιστολή στον Βαρθολομαίο, με ημερομηνία 18 Noε. '23. ο ''ύπατος'' πρόεδρος ΑΧΕΠΑ και ''Αρχων Καστρίνσιος'' του Πατριαρχείου, τονίζει:

«...Ηλθε στην προσοχή μου ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ από κάποιον ο οποίος αντιτίθεται στην Εκκλησία μας, τον Θεόδωρο Καλμούκο. Εχει επιτεθεί στον Αρχιεπίσκοπό μας και σε άλλους για καθαρώς προσωπικούς και πιθανώς για οικονομικούς λόγους. Αυτή η διαίρεση πρέπει να σταματήσει.

Πρέπει να επαναλάβω ότι αυτές οι κατηγορίες δεν αντιπροσωπεύουν τι συμβαίνει αληθώς στην Ελληνοαμερικανική Ορθόδοξη Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο υπαινιγμός ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ‘διαιρεί’ την Κοινότητα είναι μακράν της αληθείας. Εν αντιθέσει, ενώνει την Κοινότητα και την Εκκλησία μας, επ’ ονόματι του Οικουμενικού μας Πατριάρχη...

Κατά τα περασμένα 4 χρόνια, υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου, έχουμε επιτύχει αξιοσημείωτα πράγματα. Η Αρχιεπισκοπή μας είναι σε καλή οικονομική κατάσταση... Παναγιώτατε, αυτές οι αβάσιμες κατηγορίες γίνονται εν πολλοίς από τους ίδιους ανθρώπους από την εποχή του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Ως Υπατος Πρόεδρος της AHEPA, ως Αρχων του Οικουμενικού Θρόνου, ως αφοσιωμένος Ελληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, στέκομαι στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου και εξακολουθώ να συνεργάζομαι στενά μαζί του για την καλυτέρευση της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της Κοινότητάς μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και αναρίθμητοι άλλοι...».

Οι δύο αντίθετες ''παρατάξεις'' ψάχνουν και γιά άλλους ''χρήσιμους ηλίθιους'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, γιά να ''παρέμβουν''.

Περί διαδοχής
Λέγεται ότι ο διάδοχος του Βαρθολομαίου (γνωστός και ως ''Βοθρολομαίος''), θα είναι γέννημα-θρέμμα Κωνσταντινούπολης.

Οι φήμες θέλουν τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο (τώρα 56 χρονών), τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ (63), τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο (50), τον μητροπολίτη ''γέρων'' Πριγκηποννήσων Δημήτριο (69), ως επικρατέστερους υποψήφιους γιά να διαδεχτούν τον πατριάρχη, όταν αυτός ''κοιμηθεί''.

.............

Υπάρχει και το ''σενάριο'', να αντικατασταθεί ο Ελπιδοφόρος, από τον Μακάριο Αυστραλίας, γι' αυτό άρχισε ο πόλεμος εναντίον του.

.............

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, γνωστά και ως ''υπηρετικό προσωπκό Μητσοτάκη'', ανάλογα με τα οικονομικά τους και λοιπά συμφέροντα, δημιουργούν ''σενάρια'' με την παραδοσιακή βεβαιότητα του ''χρήσιμου νεοέλληνα ηλίθιου'' και ταυτίζονται με υποψήφιους.

Στο παιχνίδι και το ''καθεστώς Μητσοτάκη'', που ενώ στήριζε τον Αμερικής (ΗΠΑ) Ελπιδοφόρο, τώρα γύρισε, λένε, υπέρ του Αυστραλίας Μακάριου. Την ''δουλειά'' έχει αναλάβει η αποτυχημένη ως πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον, αλλά χρήσιμη γά τα συμφέροντα της οκογένειας Μητσοτάκη (όχι της Ελλάδας), η διαπλεκόμενη υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου.

'Ενας ακόμα λόγος της ''παρέμβασης'', είναι επειδή ο Ελπιδοφόρος έκοψε τις χορηγίες-διαφημίσεις στο ''παραμάγαζο οικογένειας Μητσοτάκη'', την εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης, του πρώην υφυπουργού μας Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη. Τα πρώτα δύο χρόνια ποιμαντορίας Ελπιδοφόρου, η εφημερίδα τον εκθείαζε, τον υπερπρόβαλε καθημερινά. Μετά κόπηκαν χορηγίες, διαφημίσεις και η εφημερίδα άλλαξε τακτική, όπως συνηθίζει αν δεν πέφτει χρήμα.

Στον πόλεμο κατά Ελπιδοφόρου συμμάχησε και ο διεφθαρμένος ''εισπράκτορας Βοθρολομαίου'' φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσος).

'Ενας ακόμα ''αντίπαλος'' του Ελπιδοφόρου, είναι και ο μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ, που είναι ''άτυπο ζεύγος'' με τον Αυστραλίας.

''Αδελφικός φίλος'' του Ναθαναήλ, είναι ο (νέος) γεν. πρόξενος στην Κων/πολη, (πριν στην Νέα Υόρκη) Κ. Κούτρας. Ο ''διπλο-μάτης'' Κούτρας είναι γνωστός τυχοδιώκτης και του συμφέροντος.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, γιά τους προκρινόμενους. Το Πατριαρχείο Κων/πολης, αυτοαποκαλούμενο και ''οικουμενικό'', είναι τουρκικό 'Ιδρυμα και πατριάρχης στο μέλλον θα εκλεγεί αυτός που θα έχει την προτίμηση της κυβέρνησης της Τουρκίας. Αυτός που θα εξυπηρετεί, στο όνομα της... Ορθοδοξίας, τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Μπορεί πρόσφατα ο Αυστραλίας να έγινε και Τούρκος πολίτης, γιά να μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά ο Ελπιδοφόρος... προηγείται, ως ο ''άνθρωπος της Τουρκίας'' και τέκνο Κων/πολης.

Γιά να δεχτεί η Τουρκία τον (ταλαντούχο και ικανό) Αυστραλίας, αν αυτός είναι επιλογή της Ελλάδας, θα πρέπει να γίνουν ''παζάρια'' και παραχωρήσεις.

Η μάχη άρχισε και θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ελπιδοφόρος και Μακάριος, κινούνται πολύ δραστήρια. Μαζί και το... χρήμα.

Γ. Λυκ. - 26 Noε. '23

https://www.kalami.us/2023/ellada/next-patriarxhs1.html