27 Νοε 2023

“Θαυματουργό” νέο λίπασμα νανοτεχνολογίας, υπόσχεται αγροτικές ανατροπές!

 


Στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων είναι οι Νέοι Αγρότες. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελετά την χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα πλατφόρμας που θα «χαρτογραφεί» την Ελληνική Γεωργία και κυρίως θα βοηθήσει τους νέους αγρότες να μπουν στην νέα εποχή και να εκσυγχρονιστούν. Όποιοι εγγραφούν στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να εκπαιδεύονται και να λαμβάνουν πιστοποιήσεις παρακολουθώντας online μαθήματα στον ελεύθερο χρόνο τους, να μαθαίνουν για Ευρωπαϊκά προγράμματα και νέα προϊόντα, να συνεργάζονται με άλλους αγρότες online και να συμπληρώνουν από κοινού αιτήσεις για επιδοτήσεις βλέποντας την ώρα εκείνη αν έχουν δικαίωμα επιδότησης ή τι χρειάζονται να αλλάξουν ή να συμπληρώσουν επί πλέον για να το πετύχουν αυτό.

Για παράδειγμα οι Νέοι Αγρότες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για νέα συστήματα άρδευσης, ώστε να έχουν πρόσβαση στα 40 δις ευρώ επιδοτήσεων που δίνονται για τα συστήματα αυτά στους αγρότες της ΕΕ. Επίσης, θα μπορούν να ενημερώνονται για την χρήση νέων λιπασμάτων νανοτεχνολογίας, όπως έγινε στην Ιρλανδία που χρησιμοποίησαν το λίπασμα που θα εισάγει η INNOPARMIS AGROSCIENCE HELLAS (λίπασμα νανοτεχνολογίας), και πέτυχαν σε χόρτο βοσκής 43% μείωση του Αζώτου και συγχρόνως αύξηση της σοδειάς τους κατά 4%.

Η Βελγική Προεδρία, που αναλαμβάνει τον Ιανουάριο του 2024, όχι μόνο βλέπει θετικά την πρόταση αυτή, αλλά περιμένει την υλοποίησή της στην Ελλάδα για να προχωρήσει στην υιοθέτησή της για τις άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπει μπροστά στον εκσυγχρονισμό των Νέων Αγροτών στην Ευρώπη, θα αυξήσει την απορροφητικότητά της και θα μπορέσει να προσελκύσει νέα Ευρωπαϊκά κεφάλαια για τους Έλληνες αγρότες. Με την πλατφόρμα αυτή που μελετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Υπουργός θα μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή μια συνολική εικόνα του αγροτικού κόσμου, στο laptop ή στο κινητό του και έτσι το υπουργείο θα αποκτήσει στρατηγικό ρόλο στις εξελίξεις στην Αγροτική κοινότητα.

Η πλατφόρμα αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα FARM FORWARD 2030η οποία είναι μια πρόταση που έχει καταθέσει η εταιρία STRATEGIC CONSULTING SOLUTIONS, μια πρωτοβουλία που βασίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί πρωτοπόρος στην εφαρμογή των στόχων της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (Green Deal), μεγιστοποιώντας παράλληλα την αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα στην κατανομή και διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Στόχος είναι να καταδειχθεί ότι οι αγρότες μπορούν να επωφεληθούν από την υποστήριξη των τοπικών Κυβερνήσεων της ΕΕ και να αναπτύξουν τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις με δομημένο, αποτελεσματικό, προνοητικό και χειροπιαστό τρόπο – δημιουργώντας έτσι αίσθημα εμπιστοσύνης και ηρεμίας σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

https://www.defence-point.gr/