Στο Μέγαρο Μποδοσάκη πρόκεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2024 να στεγασθούν κυρίως οι διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής που σήμερα βρίσκονται σε διάφορα μίσθια επί.. των οδών Σέκερη και Βασιλίσσης Σοφίας, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορο το Μαξίμου, αφού δεν λείπουν οι σκέψεις για μετακόμιση του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού του µηχανισµού στα ψηλά διαµερίσµατα του εμβληματικού κτιρίου.Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της Λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-2006 ανακαινίστηκε ριζικά. Αποτελείται από ισόγειο, 6 ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ.
Το κτίριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.
Πρόσφατα (22/12) το Μέγαρο Μποδοσάκη εκμισθώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για 12 χρόνια. Σημειώνεται ότι στις 22/12 το συμβόλαιο μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεγάρου Μποδοσάκη επί της Λεωφόρου Αμαλίας 20 υπέγραψαν στη Βουλή ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη.
Η ολοκλήρωση της μετακόμισης των διοικητικών υπηρεσιών της Βουλής στο Μέγαρο Μποδοσάκη αναμένεται να γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2024.
Παράλληλα, ήδη έχει πέσει το τραπέζι η ιδέα μετακόμισης του πρωθυπουργικού επιτελείου σε νέο κτίριο, αφού πολλά μέλη του εργάζονται σε διαφορετικά κτίρια και συγκεκριμένα, σε μισθωμένα γραφεία γύρω από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου, πριν καταστεί κυβερνητικό κτίριο και επίσημη πρωθυπουργική κατοικία (το 1982 με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου), ήταν μια αστική έπαυλη με μεγάλα σαλόνια και εντυπωσιακούς χώρους υποδοχής, που όμως δεν μπορεί εύκολα να διαχωριστεί και να «σπάσει» σε επιμέρους γραφεία.
Πάντως, άλλα σημεία - κλειδιά που θα παίξουν ρόλο σε μια απόφαση μετακόμισης του πρωθυπουργικού γραφείου είναι το γεγονός ότι το Μέγαρο Μποδοσάκη εκμισθώθηκε από τη Βουλή και η έδρα του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν πάντα η Βουλή, αλλά και πως δρομολογείται ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου, που σημαίνει ότι θα καταστεί αναγκαία έστω και προσωρινά η μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου σε άλλο χώρο.
www.bankingnews.gr