9 Δεκ 2023

Αποκαλύφθηκε η κοροϊδία Μπακογιάννη -Άκυρη η απόφαση για τους 302 συμβασιούχους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

 


Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων περί μη άσκησης ενδίκων μέσων για τους 302 συμβασιούχους Covid, ολοκληρώθηκε η κοροϊδία του απερχόμενου δημάρχου Κ. Μπακογιάννη προς τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για απόφαση που, όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα, ανέμενε ο απερχόμενος δήμαρχος, καθώς η ρύθμιση Βορίδη (άρθρο 37, ν. 4915/2022) υποχρεώνει τους δήμους να ασκούν έφεση σε κάθε θετική πρωτόδικη απόφαση για τους συμβασιούχους τους, ωστόσο προχώρησε σε μία κακοστημένη παράσταση με πρωταγωνιστή τη δήθεν φιλεργατικότητά του για:

-Να κάνει «επανάσταση» και, μάλιστα με θεαματική κωλοτούμπα, κατά της κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη, 

-Να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον διάδοχό του, Χ. Δούκα, ο οποίος θα θα κληθεί στις πρώτες εβδομάδες της θητείας του (σ.σ. οι συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου δύο μήνες μετά την επίδοση της πρωτόδικης απόφασης στο δήμο, δηλαδή, στις 23/1/24, εφόσον δεν ασκήσει ένδικα μέσα) να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τους 302 συμβασιούχους. Σε περίπτωση που προσφύγει στο Εφετείο, θα κατηγορηθεί από τον κ. Μπακογιάννη ως αντεργατικός, στο ενδεχόμενο, δε, που αποφασίσει να μην προσφύγει, όπως προβλέπει η ρύθμιση Βορίδη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και καταλογισμό των κονδυλίων που θα καταβάλλει ο δήμος για τους μισθούς των συμβασιούχων!!!

Υπενθυμίζεται ότι με την υπ’ αριθμό 752/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών), αναγνωρίστηκε ότι οι 302 συμβασιούχοι covid συνδέονται με το Δήμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με την ίδια απόφαση που κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή, υποχρεώνεται ο Δήμος  να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους όπως πριν, με την απειλή χρηματικής ποινής ύψους 300 ευρώ ημερησίως για κάθε ημέρα άρνησης.