22 Δεκ 2023

Ευρωβαρόμετρο: Τραγικές οι συνθήκες για τους Έλληνες – Οι 8 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

 


Μετά τους πανηγυρισμούς και την οίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του για την πρωτιά στον Economist, στην επιφάνεια η σκληρή αλήθεια για τα ελληνικά νοικοκυριά. Το Ευρωβαρόμετρο καταδεικνύει την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες.

Στην εν λόγω έρευνα, όπου καταγράφεται η ευημερία και το βιωτικό επίπεδο των πολιτών, το 87% πιστεύει ότι θα υποβαθμιστεί το 2024 το 12% δεν αναμένει αλλαγή ή επίπτωση ενώ το 1% θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί.

Συνολικά στην ΕΕ , το 73% πιστεύει πως το βιοτικό επίπεδο θα υποβαθμιστεί το 2024, το 24% πιστεύει ότι θα υπάρξει αλλαγή ή επίπτωση, το 2% θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί και το 1% δεν έδωσε απάντηση.

Δυσκολία στους λογαριασμούς

Στην ερώτηση εάν οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το 2023 δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών, το 50% απαντά ότι κατά καιρούς δεν μπορεί να τους πληρώσει, το 36% τις περισσότερες φορές, το 14% μόλις δεν συναντά δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών.

Στην ίδια ερώτηση το 62% των πολιτών στην ΕΕ απαντούν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, το 28% αντιμετωπίζει κατά καιρούς, το 9% τις περισσότερες φορές έχει πρόβλημα στην διαχείριση των οικονομικών του και το 1% δεν απάντησε.