19 Δεκ 2023

Καιρίδης για τη ροζ ελληνική σημαία: «Θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης»..Τα ιδια λεει και ο Κασελακης ...ας κανουνε παρεα μαζι τα βρισκουν μαλλον

 


Σάλος έχει προκλήθεί με τη ροζ ελληνική σημαία που εκτέθηκε στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο εικαστικής έκθεσης, αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, πήρε αποστάσεις την Τρίτη (19/12) σε σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το εν λόγω έκθεμα.

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις τους στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1 FM», ο Δημήτρης Καιρίδης απάντησε ως εξής όταν ρωτήθηκε για το έκθεμα με τη ροζ ελληνική σημαία: «Δεν το έχω παρακολουθήσει αλλά θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε. Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε».


Ροζ Ελληνική Σημαία, Γυναικοκτονίες, Ελληνική Σημαία, Ελλάδα Σημαία

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, επεσήμανε: «Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε: «Η τέχνη επιτρέπεται να "παίζει" ακόμα και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα - από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία. Αντίθετα, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν επιτρέπεται να παίζει με τα εθνικά θέματα "υποκλινόμενη" - κυριολεκτικά και μεταφορικά - διότι αυτό είναι που προσβάλλει στην πράξη τα εθνικά μας χρώματα. Η φωτογραφία από διάσημο έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια. Δεν περιμένω από τον κ. Γεραπετρίτη να υποκλιθεί μπροστά στην τέχνη, αλλά τουλάχιστον ας την αφήσει στην ησυχία της».