Σύμφωνα με το rusvesna.su ,ο Βιτάλυ Κλίτσκο δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού. Σε συνέντευξή του στο Spiegel, είπε ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου, δεν έχουν απομείνει ουσιαστικά ανεξάρτητοι θεσμοί εξουσίας στην Ουκρανία και η.. χώρα κινείται ενεργά προς τον αυταρχισμό, στον οποίο όλα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός ατόμου. «Αυτή τη στιγμή απομένει μόνο ένας ανεξάρτητος θεσμός, αλλά βρίσκεται υπό τεράστια πίεση: η τοπική κυβέρνηση», παραπονέθηκε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου , δεν είχε ούτε μια συνάντηση ή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι.
Το Spiegel υπενθυμίζει ότι σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους με μια απλή δικαστική απόφαση, για παράδειγμα, ο επικεφαλής του Τσερνίγκοφ.
Σύμφωνα με τον Κλίτσκο, η προεδρική διοίκηση βλέπει τους δημάρχους ως «αταβιστές» και «εμπόδιο στον συγκεντρωτισμό των δομών εξουσίας στη χώρα».
Άρχισαν τα όργανα στην Ουκρανία και ο Ζελένσκυ θα βρεθεί εκτός εξουσίας.
Ο Πούτιν κάνει πλάκα πλέον με την Δύση στην Ουκρανία
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του στην αντιπαράθεση με την Ουκρανία και τη Δύση, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Για πολύ καιρό, η Δύση ήταν πεπεισμένη ότι το σχέδιο του Κρεμλίνου για την Ουκρανία ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία και ότι το κόστος για τη Ρωσία θα ήταν υψηλό.
Αλλά μετά από 21 μήνες πολέμου, «δεν φαίνεται καμία νίκη» και «οι υπολογισμοί του ηγεμόνα του Κρεμλίνου εξακολουθούν να λειτουργούν τέλεια».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται λόγω της αύξησης της στρατιωτικής παραγωγής και των υψηλών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες αντιστάθηκαν στις κυρώσεις.
Ο Πούτιν δεν έχει γίνει παρίας στον πλανήτη, αφού πρόσφατα συμμετείχε σε μια εικονική συνάντηση της G20.
Στο εσωτερικό, η κυριαρχία του παραμένει «αδιαμφισβήτητη» και υπήρξαν βελτιώσεις στο μέτωπο.
«Οι δυτικές ελπίδες ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οικονομική κατάρρευση ή εσωτερικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας δεν έχουν υλοποιηθεί.
Ο ρωσικός πληθυσμός δεν έχει δείξει σημαντική κόπωση από συγκρούσεις που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη δυσαρέσκεια και το καθεστώς απέφυγε ένα νέο κύμα κινητοποίησης, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές», αναφέρει το άρθρο.
Το Spiegel τονίζει ότι για να αλλάξει η κατάσταση, είναι απαραίτητο να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου, και να γίνουν αυστηρότερες κυρώσεις και να αλλάξει η στρατιωτική ισορροπία υπέρ της Ουκρανίας, αυξάνοντας την προσφορά δυτικών όπλων.