22 Δεκ 2023

Μακελειό στην Πράγα: Ο «σπασίκλας» φοιτητής που μισούσε τους ανθρώπους και είχε φτιάξει ακόμη και βόμβα

 


Ο μακελάρης στην Πράγα περιγράφεται σαν ένας άνθρωπος κλειστός, «σπασίκλας« φοιτητής που είχε εμμονή με την ιστορία. Μάλιστα όπως αναφέρει η Daily Mail είχε μια μεγάλη εμμονή και με τα όπλα και μάλιστα είχε.. κατασκευάσει μια «μια αυτοσχέδια βόμβα» και την είχε στο κελάρι του σπιτιού του.

Σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας που μίλησε στη La Stampa η αυτοσχέδιο βόμβα αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες».

«Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», ανέφερε άλλη πηγή.

Συνολικά ο απολογισμός της πολύνεκρης επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλο στην Πάτρα είναι 14 νεκροί, μαζί με τον μακελάρη, ενω μεταξύ των νεκρών δεν υπάρχουν ξένοι όπως ανακοίνωσε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούζαν.

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακμ περιγράφεται ως υπόδειγμα φοιτητή, σκότωσε 13 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 25 κατά την επίθεση που πραγματοποίησε από το  μπαλκόνι του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου του Καρόλου. Πριν το μακελειό στο Πανεπιστήμιο είχε δολοφονήσει τον πατέρα του, ενώ είχε στείλει μήνυμα και στην φίλη του για να πει πως αυτοκτονήσει.