3 Δεκ 2023

Εγκαλουν τον διοικητη του Νοσοκομειου και αντ αυτου απαντηση προσπαθει να δωσει γιατρος ....γιατι κρυβεται ο διοικητης?Κε Χρυσοχοιδη τι συμβαινει στο Νοσοκομειο Γεννηματα?

 


Φιλοξενούμε μετά χαράς την επιστολή του Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς, αν και κάπως παράδοξο να απαντά αντ΄αυτού αφού το δημοσίευμα απευθυνόταν κυρίως στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

 

Αγαπητη Μεδουσα,

 

Λογοι στοιχειωδους δημοσιογραφικης δεοντολογιας επιβαλουν τη διασταυρωση και επιβεβαιωση καθε στοιχειου που αφορα το Εθνικο Συστημα Υγειας και δη την μεγαλυτερη Νευροχειρουργικη Κλινικη της Χωρας

Συγκεκριμενα το δημοσιευμα σας που αφορα τη νοσηλεια ασθενους στη Νευροχειρουργικη Κλινικη βριθει τοσων ανακριβειων  ωστε η μια προς μια αναιρεση τους θα χρειαζοταν πολυ περισσοτερο χρονο απο αυτον που μπορω να διαθεσω.

Ο ασθενης ελεγχεται απο παθολογους λοιμωξιολογους για  πιθανη ουρολοιμωξη και ουδεμια αναγκη εχει για νοσηλεια στη Μοναδα Αυξημενης Φροντιδας επι του παροντος

.Μετα την αντιμετωπιση του πυρετου θα μεταφερθει σε Κεντρο Αποκαταστασης

Παρακαλω η απαντηση μου να δημοσιευθει  ως συνεχεια του δημοσιευματος σας

Ευχαριστω

Georgakoulias Nikolaos M.D

Head of the Neurosurgical Department 


Σκοπός του δημοσιεύματος μας ήταν να επισημάνουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά το στάδιο της μετεγχειρητικής νοσηλείας του Α.Κ. και όχι για να θίξουμε ή να μειώσουμε τις ικανότητες των γιατρών του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς .

Οφείλουμε όμως να θέσουμε κάποια επιπλέον ερωτήματα που μας δημιουργήθηκαν κυρίως από την απαντητική επιστολή του κυρίου Γεωργακούλια.

  1. Επειδή γίνεται στο προοίμιο αναφορά σε δημοσιογραφική δεοντολογία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε α. Οι δημοσιογράφοι του Pointmedia.gr επισκέφτηκαν πολλές φορές τον ασθενή και έχουν εικόνα της κατάστασης του καθώς και της νοσηλείας του , οι ίδιοι προσωπικά . β. Η συντακτική μας ομάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία και ενημερώνεται καθημερινά από τους συγγενείς του ασθενούς , οι οποίοι είναι συνέχει δίπλα του. γ. Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 , δημοσιογράφος σας επισκέφτηκε εσάς κύριε Γεωργακούλια προσωπικά , για να σας ρωτήσει για την πορεία του ασθενούς αλλά και να σας θέσει τους προβληματισμούς της οικογένειας και αρνηθήκατε  οποιασδήποτε απάντηση και μάλιστα με απαξιωτική συμπεριφορά . Συνεπώς έχουμε τηρήσει όλους τους κανόνες της δεοντολογίας. Εάν τώρα εννοείτε ότι θα έπρεπε να ρωτήσουμε τρίτο (εκτός νοσοκομείου Γ.Γεννηματά) γιατρό , αυτό είναι θέμα της οικογένειας αν στο μέλλον επιθυμεί να διορίσει πραγματογνώμονα .
  2. Στην επιστολή σας αναφέρεται ότι το δημοσίευμα βρίθει ανακριβειών για τις οποίες δεν διαθέτετε χρόνο να τις απαντήσετε. Θα σας θέσουμε εμείς τότε ορισμένα ερωτήματα         α) Είναι σοβαρή η κατάσταση του ασθενούς και πόσο; Ο οποίος νοσηλεύεται πλέον των 3 μηνών στο νοσοκομείο σας; β)Είναι αλήθεια η ψέματα ότι ο ασθενής δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και ούτε μπορεί να αρθρώσει λόγο; γ)Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο ασθενής είναι δεμένος στο κρεβάτι (χέρια και πόδια) διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του αλλά ταυτόχρονα ανίκανος να ζητήσει την οποιαδήποτε βοήθεια; δ)Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι ο ασθενής είναι διασωληνομένος σε διάφορα σημεία του σώματος του και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί;
  3. Μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσοι άλλοι ασθενείς είναι στο θάλαμο και πόσοι είναι οι νοσηλευτές βάρδιας;
  4. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι μόλις μια ημέρα  πριν γίνει η μεταφορά του ασθενούς σε δωμάτιο απλής νοσηλείας , οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του θα παραμείνει σε μονάδα αυξημένης φροντίδας για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα; Τι άλλαξε σε 24 ώρες;

Το δημοσίευμα δεν θίγει πρόσωπα , αλλά μεταφέρει την αγωνία των συγγενών για τον δικό τους νέο άνθρωπο μόλις 26 ετών που δίνει μάχη για τη ζωή του , αφού οι ίδιοι δεν έδιναν άλλο τρόπο να επικοινωνήσουν είτε διότι δεν λαμβάνουν πειστικές εξηγήσεις , είτε γιατί βρίσκουν τις πόρτες σας κλειστές .

Εμείς θα παρακολουθούμε την υπόθεση και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

 

Η συντακτική ομάδα του Pointmedia.gr

info@pointmedia.gr