27 Δεκ 2023

Βασίλης Καρράς: Το μεσημέρι η τελευταία πράξη του δράματος στο Κοκκινοχώρι

 

«Σήκω να μας τραγουδίσεις Βασίλη...», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, την ώρα που έφτασε στην εκκλησία η σορός του Βασίλη Καρρά, που άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον κορονοϊό.

Με βουρκωμένα μάτια, ένα λευκό λουλούδι στο χέρι και σιγοτραγουδώντας τα τραγούδια του, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες καθώς και απλός κόσμος βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν το «φαινόμενο» που «έφυγε» στα 70 του χρόνια. Η σορός του λαϊκού τραγουδιστή έφτασε νωρίς το πρωί στην εκκλησία, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 16:30. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του, που «λύγισαν» την ώρα που η σορός του έφευγε από την εκκλησία και μουσικοί με μπουζούκια και όργανα έπαιξαν το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν Πάω Πουθενά», τραγούδια που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από τους θαυμαστές του.

Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, ενώ δεκάδες ήταν και οι καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην ίδια πίστα μαζί και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να πουν το ύστατο χαίρε.

Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του Βασίλη Καρρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12:00. Αναμένεται σε λίγη ώρα να ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τη Θεσσαλονίκη.