10 Δεκ 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Σφίγγει ο «κλοιός» της ΕΛ.ΑΣ για πέντε άτομα που δεν επέστρεψαν στο γήπεδο μετά την επίθεση


 Στο «στόχαστρο» της Ελληνικής αστυνομίας έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, μια ομάδα πέντε οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι ενώ εντοπίστηκαν αρχικά να βρίσκονταν στο γήπεδο για... τον αγώνα βόλει Ολυμπαικός- Παναθηναικός, μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, δεν επέστρεψαν ποτέ στο γήπεδο, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση και επέστρεψαν στις κερκίδες για να «χαθούν» μέσα στο πλήθος.

Η ομάδα των πέντε, εκτιμάται πως ήταν εκείνοι που είχαν στην κατοχή τους το πιστόλι με το οποίο εκτοξεύτηκε η φωτοβολίδα στον άτυχο αστυνομικό.

Αυτή η ομάδα των ατόμων δεν προσήχθησαν στο μεταγωγών στην Πέτρου Ραλλη, καθώς είτε έφυγαν από το γήπεδο αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση, είτε όταν αντιλήφθηκαν πως επίκειται «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ για όσους βρίσκονταν εντός του γηπέδου.

glomex – Δελτίο τύπου

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στην οδό Παπαδιαμάντη, αστυνομικοί απέκλεισαν κάθε είσοδο και έξοδο του κλειστού γηπέδου, «Μελίνα Μερκούρη», και ζήτησαν από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, να γίνει έρευνα και στις μπαγιαζιέρες των μοτοσυκλετών, που βρίσκονταν έξω από γήπεδο, σε μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων, για να ταυτοποιηθεί άμεσα ο δράστης της επίθεσης.

Αρχικά δόθηκε εντολή να ελεγχθούν οι μοτοσυκλέτες, στην συνέχεια και για άγνωστο λόγο, δόθηκε νέα εντολή να μην ασχοληθεί κανείς εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο με το συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, ουδείς κατάφερε να μάθει τελικώς, εάν μέσα στις μπαγαζιέρες θα έβρισκαν το όπλο της επίθεσης, βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση ή ακόμη και τίποτα το μεμπτό.

Μιχάλης Τεζάρης

https://newpost.gr/