9 Δεκ 2023

Ρέντη: Το καλά οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκαν – «Από έμπειρο χέρι η δολοφονική βολή»

 


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να βρεθεί τόσο ο «εγκέφαλος» ή οι «εγκέφαλοι» που σχεδίασαν την καταδρομική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ.. στου Ρέντη όσο και να εντοπιστεί και να συλληφθεί αυτός που εκτόξευσε τη μοιραία φωτοβολίδα.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για «μία καλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη εγκληματική επίθεση που είχε στόχο είτε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό είτε το θάνατο αστυνομικού. Η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε σε ευθεία βολή από άτομο που είχε εμπειρία στη χρήση πιστολιού φωτοβολίδας, συνεπώς πρόκειται για χούλιγκαν με εμπειρία στα επεισόδια. Η ομάδα που έκανε την επίθεση βγήκε από το γήπεδο με στόχο να αιφνιδιάσει τη διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ μετά την επίθεση εκτιμάται ότι επέστρεψε στο γήπεδο προκειμένου να χαθούν οι δράστες μέσα στο πλήθος».

Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί μεταξύ άλλων το που είχαν κρύψει τα πολεμοφόδια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, με δεδομένο ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, ότι οι χούλιγκαν τα είχαν κρύψει κάπου εκτός γηπέδου και έτσι κάνουν προσπάθεια να βρουν κάποιο σχετικό καρέ από κάμερες ασφαλείας.

Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

επεισοδια ρεντη, ματ, συλληψεισ

Επίσης, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μία μικρή ομάδα ατόμων προσπάθησε να βάλει φωτιά στις τουαλέτες του γηπέδου όταν κατάλαβε ότι οι πόρτες έχουν σφραγιστεί και επίκειται η προσαγωγή όλων των παρευρισκόμενων. Υπάρχουν εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα άτομα που έβαλαν τη φωτιά μπορεί να σχετίζονται με την καταδρομική επίθεση έξω από το γήπεδο και να επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να αναγκάσουν τους αστυνομικούς να ανοίξουν τις πόρτες για να φύγει ο κόσμος λόγω της πυρκαγιάς. Τελικά αστυνομικοί με πυροσβεστήρες επενέβησαν, έσβησαν τις φλόγες και έτσι οι προσαγωγές των 424 ατόμων έγιναν κανονικά.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν αφεθεί σχεδόν όλοι ελεύθεροι, ενώ πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Εκεί θα επιχειρηθεί να γίνει ταυτοποίηση του ατόμου που κρατούσε το μαχαίρι που κατασχέθηκε, ενώ το σημαντικότερο είναι να βρεθεί ποιοι από τους 424 είχαν πυρίτιδα στα χέρια τους. Οι αστυνομικοί πήραν δείγμα από όλους και αναμένουν τα αποτελέσματα. Επίσης, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έγινε και λήψη γενετικού υλικού.

Από τους 424 που προσήχθησαν περίπου 25 έχουν ποινικό παρελθόν, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ήδη σχηματίσει έναν πρώτο κύκλο υπόπτων. Παράλληλα, έντονη είναι η κινητικότητα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου από χθες το πρωί υπό άκρα μυστικότητα λαμβάνουν χώρα στοχευμένες προσαγωγές ατόμων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Πρόκειται για άτομα που έχουν αξιολογηθεί ως σημαντικά από τους αστυνομικούς σε επίπεδο παροχής πληροφόρησης.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μία πολύ δύσκολη έρευνα, καθώς το βιντεοληπτικό υλικό περιμετρικά του γηπέδου χαρακτηρίζεται ως φτωχό.

https://www.ieidiseis.gr/