9 Δεκ 2023

Gadi Eisenkot> O γιος του πρώην Αρχηγού των IDF σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε τούνελ στη Γάζα. Πολεμούσε στη πρώτη γραμμή και όχι σε γραφείο του Λονδίνου όπως συμβαίνει με τους Έλληνες αξιωματούχους και τα τέκνα τους


Ο Donald Trump στη τελευταία δημοσκόπηση της Wall Street Journal, εμφανίζεται να προηγείται του Biden 47% προς 43%.

Το προβάδισμα του Trump διευρύνεται σε 6 μονάδες, 37% με 31%, όταν στο μείγμα

προστίθενται πέντε πιθανοί τρίτοι και ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι λαμβάνουν μια συνολική υποστήριξη 17%, με τον Δημοκρατικό Robert F. Kennedy Jr που έγινε ανεξάρτητος να αντλεί το μεγαλύτερο μερίδιο στο 8%.

Καθώς στις ΗΠΑ έχουν εκλογές τον Νοέμβριο του 2024, το deep state που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον Joe Biden αγωνιά στην ιδέα ότι ο εκλεκτός τους ο οποίος αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τα projects τους όπως η εργαστηριακή planδημία και το κλίμα θα χάσει τις εκλογές. Mήνες πριν οι New York Times (κατ΄εξοχήν εργαλείο προπαγάνδας του deep state) με άρθρο τους πρότειναν την κατάργηση των εκλογών!

Η Ιδέα ότι ο στρατός-λαός του Ισραήλ αγωνίζεται όχι μόνο για την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ αλλά για τις τύχες ολόκληρου του δυτικού κόσμου είναι ενοχλητική για τους σημερινούς ενοίκους του Λευκού Οίκου καθώς οι ψηφοφόροι του Biden που στηρίζουν την WOKE(H-amas) Ατζέντα και την Γάζα κρύβονται πίσω από τους δήθεν αμάχους που χάνουν τη ζωή τους σε μία περιοχή στην οποία οι κάτοικοι σχεδόν από μωρά εκπαιδεύονται να υπηρετούν στις τάξεις της Hamas και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Έτσι κάθε τόσο ο Blinken ζητά τη κατάπαυση του πυρός η οποία θα λειτουργούσε καταφανώς υπέρ των Ναζί τρομοκρατών της Hamas.

Προφανώς διαφεύγει στον Biden και στους τηλεχειριζόμενους δυτικούς ηγέτες ότι δεν είναι μόνο ο στρατός (IDF) του Ισραήλ που πολεμά αλλά ο λαός του Ισραήλ στο σύνολό του.

Από αυτό τον πόλεμο δεν φυγομαχεί κανείς στο Ισραήλ. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο 25χρονος Gal Eisenkot γιος του πρώην επικεφαλής των IDF  Gadi Eisenkot, έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας σε τούνελ της Hamas. Ακριβώς υπηρετούσε στη πρώτη γραμμή της κόλασης, στη Γάζα και όχι σε κάποιο γραφείο ή στο Λονδίνο και το Παρίσι όπως θα συνέβαινε με το γιο κάποιου Έλληνα μεγαλόσχημου πολιτικού, στρατιωτικού και πάσης φύσεως πεπετζή.

-Η απώλειά σου δεν θα είναι μάταιη…

είπε στη κηδεία του ο πατέρας του συνοδεύοντας τον γιο του στη τελευταία του κατοικία με έναν συνδυασμό συντετριμμένου πόνου και στρατιωτικής αποφασιστικότητας.

Ο συνήθως στωικός Gadi Eisenkot βουρκωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της δοξολογίας του, αναπολώντας μια συνέντευξη του γιου του στην οποία ο  Gal είχε πει ότι του έλειπε ο πατέρας του σε όλη του την παιδική ηλικία είπε

-Σου είπα ότι η μαμά ήταν εκεί για σένα όλα αυτά τα χρόνια και ότι ήμουν πολύ περήφανος για τις στενές σχέσεις που είχες δημιουργήσει με τη μητέρα και τα αδέρφια σου

«Όταν μεγάλωσες, θαύμασα την απέραντη σοβαρότητα σου και την αίσθηση του χιούμορ σου… Για σένα, η αριστεία ήταν τρόπος ζωής», είπε ο Gadi Eisenkot.

Και συνέχισε «Gal, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε την εκστρατεία στη Γάζα παλεύοντας για να ενισχύσουμε το κράτος που τόσο αγαπούσες, και ειδικά για να είναι ισχυρό, ανεπτυγμένο και δίκαιο». Σημείωσε, «Πάντα θα επέκρινες πράγματα που δεν σου άρεσαν για αυτό που συνέβαινε εδώ».

Η φωνή που έσπασε καθώς έλεγε «Gal, αγάπη της καρδιάς μας, σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μια ενωμένη και ευτυχισμένη οικογένεια, ώστε η θυσία σου καθώς και των άλλων πεσόντων να μην είναι μάταιη».

Ο Eisenkot είπε ότι ο γιος του Gal ήταν περήφανος για την οικογενειακή του κληρονομιά, αλλά ήθελε επίσης να κάνει τη δική του διαδρομή στον IDF-στρατό χωρίς να βασίζεται στον πατέρα του για πρόοδο και να προχωρήσει στην ιεραρχία χωρίς αρχικά να ενημερώσει κανέναν για το επώνυμό του.

Ο Eisenkot είπε ότι όταν συνάντησε τον γιο του κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Gal ήταν περήφανος που συνέβαλε στη δημιουργία των συνθηκών που βοήθησαν στην απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων — ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Την Πέμπτη, οι ισραηλινοί ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον Eisenkot και θρήνησαν τον θάνατο του γιου του.

    

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. «Την παραμονή του Hanukkah, το κερί του Gal έσβησε», είπε ο Gantz σε δήλωσή του, αναφερόμενος στην εβραϊκή γιορτή των φώτων που ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα. «Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ιερή αποστολή στο όνομα της οποίας έπεσε ο Gal».

Ο Netanyahu επαίνεσε τον Eisenkot ως «γενναίο πολεμιστή και αληθινό ήρωα», προσθέτοντας: «Οι ήρωές μας δεν έπεσαν στο τίποτα. «Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη»

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε: «Μακάρι να είμαστε άξιοι της θυσίας του Gal και όλων εκείνων που έπεσαν σε αυτόν τον δίκαιο πόλεμο».

Ο ισραηλινός στρατός θα χρειαστεί μερικούς μήνες ακόμη (και όχι δεκαετία όπως “προέβλεψε” ο Macron αγνοώντας ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες πολεμούν σαν ήρωες και όχι σαν Γάλλοι!)

Έτσι σχεδόν δύο μήνες μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου οι μαχητές του IDF άρχισαν να περισυλλέγουν ως εξής τους Ναζί τρομοκράτες της Hamas.

 

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε στον Axios ότι αυτός ήταν ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Ηamas και «οι Ισραηλινοί θα αποφασίσουν την πορεία τους».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Ισραήλ να αμυνθεί από τους τρομοκράτες της Ηamas», είπε ο εκπρόσωπος.

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ πιθανότατα έχει «εβδομάδες», όχι μήνες, για να ολοκληρώσει τις μάχες.

Ο Blinken ανέφερε ότι συναντήθηκε με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη για να προειδοποιήσει ότι ο χρόνος ήταν ουσιαστικός για να τερματιστεί η μάχη εν μέσω της αυξανόμενης εσωτερικής και διεθνούς πίεσης. Όταν οι Ισραηλινοί εξέθεσαν τα σχέδιά τους για περισσότερους μήνες μάχης στη Γάζα, καθώς ο στρατός μετατόπισε την εστίαση προς το νότο, ο Blinken έντρομος για τα ποσοστά του Biden είπε «Δεν έχετε τόσo χρόνο», ανέφερε το Politico.

Ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε στο Politico φάνηκε αδιάφορος (και καλά έκανε) σχετικά με την προοπτική μιας προθεσμίας για τις ΗΠΑ.

«Μας συμβούλεψαν να μην πάμε στη Γάζα, αλλά το κάναμε», είπε ο αξιωματούχος. «Πήγαμε στη Γάζα γιατί μόνο έτσι μπορούσαμε να καταστρέψουμε τη Hamas και να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας. Μας είπαν, μην μπείτε στα τούνελ του τρόμου. Αλλά αν δεν μπούμε στα τούνελ του τρόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να καταστρέψουμε τη Hamas. «Μας είπαν να μην πηγαίνουμε στα νοσοκομεία παρόλο που χρησιμοποιούνται από τη Ηamas ως κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αλλά πήγαμε σε αυτά τα νοσοκομεία και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε».

«Και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να φτάσουμε στην αποφασιστική νίκη», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

https://kourdistoportocali.com/