10 Δεκ 2023

ΣΧΕΣΕΙΣ με πολιτικούς! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ της ΕΛ.ΑΣ. εξαφάνιζαν στοιχεία για «συμβόλαια θανάτου» της Greek Mafia...

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής φέρεται να «εξαφάνιζαν» κρίσιμα στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα, κρύβοντας τα κινητά θυμάτων «συμβολαίων θανάτου», προκειμένου να μην εντοπιστούν και ερευνηθούν... από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για την εφημερίδα «Τα Νέα», η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αξιωματικοί φέρεται να προχωρούσαν στις παραπάνω ενέργειες για να μην έρθουν στο φως «οι διασυνδέσεις επίορκων αξιωματούχων αλλά και ορισμένων πολιτικών προσώπων με ύποπτα άτομα». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε μία περίπτωση φέρεται ότι υπήρξε αφαίρεση όλων των δεδομένων (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων) του κινητού δολοφονηθέντος αλλοδαπού ποινικού. Πρόκειται για παρέμβαση που ανιχνεύθηκε από τα εργαστήρια ότι έγινε όσο το κινητό τηλέφωνο βρισκόταν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ..

Η καταγγελία και η εξαφάνιση στοιχείων από αξιωματικούς
Σύμφωνα με τα «Νέα» η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.. Σε αυτή αναφερόταν ότι υπεύθυνοι κρίσιμης κεντρικής υπηρεσίας της Αστυνομίας κράτησαν στο συρτάρι τους για περίπου δύο χρόνια τα δύο κινητά 58χρονου πρώην αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί την 1η Μαΐου 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο συγκεκριμένος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ φέρεται ότι είχε την περίοδο 2015-2018 ερευνώμενες διασυνδέσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Τα κινητά ήρθαν στο φως και έγιναν αντικείμενο εξέτασης το 2020, όταν πολλοί από τους «φίλους» του δολοφονηθέντος είχαν πλέον αποχωρήσει από τα πόστα τους.