7 Ιαν 2024

Πύργος: Αναποδογύρισε φορτηγό το μπουρινι, ζημιές σε σπίτια

 

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει τη δυτική Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Μάλιστα, στον Πύργο Ηλείας και συγκεκριμένα στην.. περιοχή της οδού Αλφειού φορτηγό όχημα, το βράδυ του Σαββάτου (06/01), αναποδογυρίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

Ακόμα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr, η οδός Αλφειού στον Πύργο Ηλείας θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αρκετά σπίτια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Επίσης, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου αφού οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμα και τις βαριές πλάκες, αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων μιας και η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε τη σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε. Επί ποδός ήταν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Ισχυρή καταιγίδα και στην Αττική

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (07/01), ισχυρή καταιγίδα έπληξε για λίγη ώρα και την Αττική με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα στα βόρεια και στα δυτικά του νομού, όπου έπεσε και χαλάζι. Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων.

Προβλήματα και στην Εύβοια

H κακοκαιρία έφτασε στην Εύβοια με ένα δυνατό μπουρίνι με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση σχεδόν σε όλο το νησί. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Επίσης υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δέντρων στην Ιστιαία, ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα

Οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σημερινής (07/01) ημέρας, δεν επιτρέπουν τον ασφαλή απόπλου των πλοίων και έτσι οι κάβοι θα παραμείνουν δεμένοι καθώς κηρύχθηκε απαγορευτικό απόπλου.

Απαγορευτικό απόπλου, σύμφωνα με την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA ισχύει ήδη για τα ανοιχτού τύπου πλοία που επρόκειτο να αναχωρήσουν τόσο από το λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και από το λιμάνι της Λευκίμμης. Σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Ζακύνθου – Κυλλήνης και Κεφαλονιάς – Κυλλήνης.