13 Ιαν 2024

Ο Κασσελάκης ψηφίζει το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παίρνει διαζύγιο από τον Πολάκη που ειναι αντιθετος με το νομοσχεδιο

 

Με φόντο το σκληρό εσωκομματικό μπρα ντε φερ που έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή έστειλε μήνυμα με αποδέκτες όσους.. δείχνουν να διαφωνούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μια αναφορά του μάλιστα ήταν σαφές πως στόχευε στον Παύλο Πολάκη.

«Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» κάλεσε το ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί». Και σε αυτό το πλαίσιο είπε πως «είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» και πρόσθεσε πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρίνεται και αυτό θα κάνουμε», μια αναφορά που στόχευσε τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία ο Παύλος Πολάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε στην ομιλία του πως «επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή» και πρόσθεσε πως «η ΝΔ αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Με νόημα μάλιστα ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κάρφωσε» την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά», διερωτώμενος πώς γίνεται να προτείνει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του την αποχή, εάν διαφωνούν με τις ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.