11 Ιαν 2024

Γαλλία: Νέος ΥΠΕΞ στη Γαλλία ο εν διαστάσει σύζυγος του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ..Κυβερνηση..να σου τυχει

 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηλυσίων ανακοίνωσε σήμερα την σύνθεση της κυβέρνησης του Γκάμπριελ Ατάλ, που διορίστηκε Πρωθυπουργός της Γαλλίας πριν από λίγες μέρες.

Ο Séjourné ήταν σε μια πολιτική ένωση (PACS) (είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το 2017) με τον Γκάμπριελ Ατάλ, ο οποίος υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Γαλλίας από τον Ιανουάριο του 2024. Η σχέση είχε λήξει το 2022 χωρίς κανείς από τους δύο να σχολιάσει δημόσια την εξέλιξη της σχέσης τους.

Μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί δώδεκα υπουργοί και τρεις υφυπουργοί, ενώ νέος ΥΠΕΞ της Γαλλίας είναι ο Stéphane Séjourné.

Ο Stéphane Séjourné είναι ο εν διαστάσει σύζυγός του πρωθυπουργού Γκραμπριέλ Ατάλ και είναι πτυχιούχος Δημοσίου Δικαίου.

Ο Stéphane Séjourné αρχικά έκανε εκστρατεία για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κυρίως με τον Dominique Strauss-Kahn.

Το 2014 έγινε σύμβουλος του Εμμανουέλ Μακρόν, τότε υπουργού Οικονομίας. Ο κ. Séjourné συμμετείχε στην έναρξη του κινήματος της Νεολαίας με τον Macron το 2015. Νικητής των προεδρικών εκλογών, ο Emmanuel Macron τον διόρισε στη συνέχεια πολιτικό σύμβουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Το 2019, ο Stéphane Séjourné ηγήθηκε της εκστρατείας για τη λίστα La République en Marche στις ευρωπαϊκές εκλογές. Εκλεγμένος ευρωβουλευτής, ανέλαβε την ευθύνη της ομάδας Renew Europe τον Οκτώβριο του 2021. Τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε γενικός γραμματέας του κόμματος της Αναγέννησης.