4 Ιαν 2024

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...


Αναλαμβάνει ξανά υπουργός Υγείας ο Αδωνης Γεωργιάδης και οι ασθενείς μάλλον θα αισθάνονται λίγο… χειρότερα από εδώ και πέρα.

Επειδή το ήδη... διαλυμένο ΕΣΥ με τις οκτάωρες (!) αναμονές στα επείγοντα και τους δεκάδες χιλιάδες υγειονομικούς που λείπουν από τις οργανικές θέσεις, δεν προβλέπεται να φτιαχτεί από τον... πολιτικό που φώναζε ότι οι απολύσεις είναι δικές του αποφάσεις και δεν ήθελε να του παίρνει τη δόξα η Τρόικα!

Ηταν η εποχή των μνημονίων και συγκεκριμένα 13 Νοεμβρίου 2013 όταν είπε αυτήν την επική ατάκα ο βαριά νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας.

«Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου! Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν», ήταν κατά λέξη τα λόγια του.

Ακόμη, ως υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έκλεισε πέντε νοσοκομεία και έκανε συγχωνεύσεις σε άλλα.

Σε μια χώρα που η ανεργία βρισκόταν στα ύψη και τα εισοδήματα στα τάρταρα, αυτός επέβαλε ένα ευρώ ανά συνταγή και πέντε ευρώ για την είσοδο στο νοσκομείο το οποίο είχε χαρακτηρίσει «ευτελές» έξοδο για τους πολίτες.

Μάλιστα, μετά την κατάργηση του πεντάευρου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επέμενε ότι ήταν σωστό και ότι δεν έπρεπε να καταργηθεί.

Καμάρωνε ότι έκανε «οικονομία» με το κόψιμο υπηρεσιών Υγείας αλλά στην πραγματικότητα ήταν αυτός που ξεκίνησε τη διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας και σε βάρος των φτωχότερων πολιτών.

Κοινώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υποσχόταν 10.000 προσλήψεις υγειονομικών προεκλογικά, έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!...

documentonews.gr