11 Ιαν 2024

ΔΙΣ: Συνεχίζει τη σιωπή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


 Συνεχίζει να σιωπά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Παρόλο που συνεδρίαζε χθες και προχθές, δηλαδή λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη δημόσια τηλεόραση, αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και συνοδικοί Αρχιερείς επανέλαβαν ότι η Εκκλησία θα πάρει θέση για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου. Ωστόσο, παρόλο που οι συνεδρίες της ΔΙΣ ήταν προγραμματισμένες ώστε να διαρκέσουν μέχρι σήμερα, ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές οι εργασίες της Συνόδου διαρκούν λιγότερες μέρες απ’ όσες ανακοινώνεται. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν και σήμερα, για να μπορούν σχολιάσουν τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Αναμένεται, λοιπόν, να δούμε αν πραγματικά το θέμα, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες απασχολεί κλήρο και λαό, θα φτάσει μέχρι την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, ώστε να ληφθεί κοινή στάση απέναντι στο ζήτημα.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση της Εκκλησίας αφορά κυρίως την τεκνοθεσία, υπογραμμίζοντας ότι «τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε “αξεσουάρ” που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».