17 Ιαν 2024

ΕΛ.ΑΣ: Συνέλαβαν τους εκτελεστές για τα συμβόλαια Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μαυρόπουλου

 

Σε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου - του «θείου Τζο» της Greek Mafia, όπως και για την εκτέλεση του Βασίλη Ρουμπέτη. Οι πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι έχει γίνει και μία τρίτη σύλληψη, που αφορά στην εκτέλεση ακόμα ενός συμβολαίου θανάτου.

Οι ΕΛΑΣ προχώρησε στις συλλήψεις των επιχειρησιακών μελών, τους εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia. Φέρονται να σχετίζονται με σκληρά κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με 15 σφαίρες. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος μαζί με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και στη συνέχεια πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Από την επίθεση που έγινε στις 25 Απριλίου του 2022 τραυματίστηκαν δύο συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και η μικρή του κόρη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείται ότι ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το «βιογραφικό» του πλαισιώνουν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.