13 Ιαν 2024

«Γαλάζιος» Δήμαρχος σε Χρυσοχοΐδη: «Κρατάμε με το ζόρι τα… Τάγματα Ασφαλείας»

 

Απελπισμένος δηλώνει ο νέος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, αφού βλέπει στην πόλη να συμβαίνουν απανωτές λεηλασίες, κυρίως από Ρομά, που.. καταστρέφουν δημοτική περιουσία, λεηλατούν σχολεία μέχρι εκκλησίες, ενώ έχουν προκαλέσει φόβο σε πολίτες που και οι ίδιοι έχουν πέσει θύματα κλοπών.

Ο Γιάννης Λαγουδάκος έστειλε πριν λίγες ημέρες επιστολή στο Υπουργείο και στους βουλευτές της περιοχής και μάλιστα, όπως σημειώνει ενημερώθηκε για το περιεχόμενό της και ο νέος υπουργός κ.  Χρυσοχοΐδης (μετά τους Κατσαφάδο και Οικονόμου)

Στα αξιοσημείωτα όμως της επιστολής είναι η αναφορά του Γ. Λαγουδάκου σε ομάδες πολιτών που θέλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες «Ταγμάτων Ασφαλείας» στην περιοχή με περιφρουρήσεις!

Όπως σχολιάζει ο ίδιος, «κρατάμε αυτές τις ομάδες με το ζόρι και δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο»…!

«Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δημοτική αστυνομία…» προσθέτει.

Θυμίζουμε ότι στο εργατικό Πέραμα (που απλώνει καιρό τώρα τα δίχτυα του το ακροδεξιό μόρφωμα) παραμονές των εκλογών, διακινούνταν σενάρια για τις σχέσεις του Γ.Λαγουδάκου με τη Χρυσή Αυγή και μοιράζονταν “περίεργα” φυλλάδια στους δρόμους.

Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει τότε:

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το περιεχόμενο των χυδαίων και συκοφαντικών φυλλαδίων-λάσπη. Η καταδίκη μου απέναντι στον φασισμό και στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Τελεία και παύλα».

Η παραπάνω επιστολή Λαγουδάκου στο Υπουργείο αναρτήθηκε και στα social media με πολλούς να σχολιάζουν θετικά τις ενέργειες και τα λόγια του Δημάρχου.

Ο Γιάννης Λαγουδάκος, προερχόμενος από τη ΝΔ, κέρδισε το Δήμο στο Β’ γύρο, επικρατώντας του ανεξάρτητου Δ. Γκανά και βγάζοντας εκτός κούρσας τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Λαγουδάκη.

Κατάφερε μάλιστα με τον τρόπο του (προεκλογικά και μετεκλογικά) να λάβει τη στήριξη της βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη , η οποία δεν στήριξε τον υποψήφιο του κόμματος στην περιοχή, μια κίνηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις εντός του κόμματος