30 Ιαν 2024

Νικήτας Κακλαμανης: Αγνοούμε την πατριωτική, λαϊκή δεξιά και θα βρεθούμε προ εκπλήξεων

 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι δεν «μασάει» τα λόγια του. Έχοντας σύμμαχο το βαρύ βιογραφικό του, λέει αυτό που πιστεύει, ανεξάρτητα αν... παράλληλα βάζει εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «στόχαστρό» του.

Αυτό ακριβώς έκανε και σήμερα, με αφορμή τη μεταγραφή της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Λίγες ώρες μετά τη ένταξη της κ. Χριστοφιλιπούλου στη ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης ρωτήθηκε για τη συμμετοχή «κεντρώων» πολιτικών στο ψηφοδέλτιο και έριξε τα «καρφιά» του προς τον πρωθυπουργό.

«Η πολιτική μήτρα αυτής της παράταξης είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι η πατριωτική, λαϊκή δεξιά. Όποιος αγνοεί το πολιτικό αξίωμα αυτής της παράταξης θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Η μία έκπληξη έγινε στις Περιφερειακές εκλογές. Όπου υπήρχε απέναντι στον επίσημο υποστηριζόμενο υποψήφιο Περιφερειάρχη εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς, η λαϊκή βάση της παράταξής μου ψήφισε τον δεύτερο και όχι τον πρώτο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με σκορ 4-0. Αυτό είναι δεδομένο και δεν πρέπει να ξεχαστεί», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και συνέχισε: «Ένα ψηφοδέλτιο με 42 άτομα, βεβαίως θα έχει και άτομα που δεν ανήκουν σε αυτό που σας είπα, στην πολιτική μήτρα της παράταξής μου, απλά η αναλογία πρέπει να είναι αντίστοιχη του ποσοστού που εκφράζει κάθε κομμάτι που εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία».