18 Ιαν 2024

Τα κρυφά ραντεβού του Αρχιεπισκόπου με Μητσοτάκη, Χαρίτση μετά την συνάντηση με Κασσελάκη

 

Για… προσκύνημα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ολόκληρη η πολιτική ηγεσία με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων.

Την αρχή έκανε ο...

Στέφανος Κασσελάκης που το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο. Αμέσως μετά ακολούθησε ο πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε και συναντήθηκε με τον κ. Ιερωνυμο αφού προηγούμενος είχε έντονη συζήτηση με Μητροπολίτη -πρώην φίλο του- ο οποίος τόλμησε και έστειλε επιστολή στους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην περιφέρεια του και τους ζητούσε να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων.

Επίσης η επίσκεψη Κασσελάκη στον Αρχιεπίσκοπο έφερε και την «Αγία τετράδα» στην Αρχιεπισκοπή. Ζήτησαν και συνάντησαν τον Αρχιεπίσκοπο οι Χαρίτσης - Αχτσιόγλου - Φίλης - Βούτσης.

Όλες οι επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο είχαν ως θέμα το νομοσχέδιο των ομόφυλων όπου επαναβεβαιώθηκε η διάσταση απόψεων των Μητσοτάκη - Κασσελάκη - Χαρίτση με την θέση της εκκλησίας. Ωστόσο, εκείνο που ανησυχεί τον Αρχιεπίσκοπο είναι η αποκάλυψη Κασσελάκη ότι είναι στις προθέσεις του να φέρει προς συζήτηση στην Βουλή νόμο για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου φοβούνται ότι εάν υπάρξει ρήξη μεταξύ εκκλησίας - κυβέρνησης για το νομοσχέδιο των ομόφυλων, δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να κλείσει το μάτι στο νομοσχέδιο Κασσελάκη για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

εκκλησια, ιερα συνοδοσ, γαμος ομοφυλων

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι συνεδριάζει εκτάκτως η Εκκλησία της Ελλάδος με θέμα τον γάμο των ομόφυλων. Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2024.

Μοναδικό θέμα συζήτησης: «Εκκλησία και «θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου»», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

https://www.ieidiseis.gr/