Με πολυβόλα και συστήματα πυραύλων θα κυριαρχήσουν τα USV στο Αιγαίο έναντι των αντίστοιχων τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών...
Το USV AEROSEA 1 είναι ένα υψηλών επιδόσεων USV (Unmanned Surface Vehicle) της εταιρείας AIGAIO RCB, που παρέχει λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για απαιτητικές εφαρμογές όπως υδρογραφική τοπογραφία, άμυνα και ασφάλεια και επιθεώρηση και αποτύπωση ιχθυοτροφείων.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα CREXDATA (Critical Action Planning over Extreme-Scale Data), από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, του Τμήματος Μηχανικών. Προϊόντα και Συστήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το AEROSEA 1 είναι ένα υψηλών επιδόσεων USV (Unmanned Surface Vehicle) της εταιρείας AIGAIO RCB, το οποίο παρέχει λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για απαιτητικές εφαρμογές όπως υδρογραφική τοπογραφία, άμυνα και ασφάλεια και επιθεώρηση και αποτύπωση ιχθυοτροφείων.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο CREXDATA (Critical Action Planning over Extreme-Scale Data), από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, του Τμήματος Μηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Τα εξοπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια
Ο ουκρανικός στόλος με τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας USV έχει καταφέρει να φέρει σοβαρά πλήγματα στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, βυθίζοντας ακόμα και μεγάλες μονάδες επιφανείας της Ρωσίας, όπως Κορβέτες και μεγάλα αποβατικά.
Η νέα αυτή τάση που πιστοποιήθηκε εκεί, ήδη έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα.
Εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ιδιωτικές εταιρείες, έχουν πέσει με τα μούτρα στην κατασκευή σύγχρονων “πυρπολικών”, όπως φυσικά και η Τουρκία.
Πρόσφατα είδαμε το μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας USV της εταιρείας Ucandrone «Argo», τώρα βλέπουμε άλλο, ενώ συνεχώς οι εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι αυξάνονται τόσο στον στρατιωτικό τομέα, όσο και στον πολιτικό.
Τι είδους αποστολές προβλέπεται να αναλάβουν τα μη επανδρωμένα σκάφη μας στο Αιγαίο
Για τον στρατιωτικό τομέα θα λέγαμε ότι τα μη επανδρωμένα σκάφη θα είναι οι “σύντροφοι” των Καταδρομέων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνοντας πραγματικά νέες αποστολές το επόμενα χρόνια.
Μιλάμε για αποστολές κρούσεως, μεταφοράς όπλων και και γενικά εφοδιασμού, ηλεκτρονικού πολέμου με τα οποία θα φυλάσσονται ειδικά τα μικρονήσια μας από κάθε εχθρική επιβουλή.
Είναι το μέλλον στο σύγχρονο πόλεμο, αφού τα μη επανδρωμένα σκάφη, μπορούν να διασυνδεθούν με εναέρια μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, Φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία, επιτηρώντας μεγάλες σε έκταση περιοχές στο Αιγαίο.
Τα φυλάκια μας σε διάφορα νησιά, θα αποκτήσουν έναν πραγματικό αποτελεσματικό φύλακα, ο οποίος θα επιτηρούσε σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ πολλά συμβάντα θα τα προλαβαίνουμε, ειδικά σε καταδιώξεις λαθρεμπόρων που έχουν γεμίσει το ελληνικό Αρχιπέλαγος.
Τέτοια μη επανδρωμένα σκάφη, μπορούν να εξουδετερώσουν αποβάσεις ομάδων σε απόκρημνες και αθέατες ακτές, να κτυπήσουν στόχους πάνω σε μικρονήσους, και γενικά να προκαλέσουν πανικό στον εχθρό σε κάθε πολεμικό σενάριο.
https://www.pentapostagma.gr/