3 Φεβ 2024

Θρίλερ με την έκρηξη στον αγωγό ύδρευσης της ΑΙΓΙΝΑΣ– Με θητεία στις ειδικές δυνάμεις οι θρασύτατοι δράστες;

 Σε βάθος περίπου 50 μέτρων τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε τη σοβαρότατη ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης που.. μεταφέρει πόσιμο νερό από την ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα μέσω Σαλαμίνας, με τη νέα αυτή υπόθεση δολιοφθοράς να λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις θρίλερ.

Άλλωστε, από μόνο του το γεγονός ότι αυτή είναι η 4η φορά που κάποιοι σαμποτάρουν τον συγκεκριμένο αγωγό, είναι αρκετό για να υποθέσει κανείς πως υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τη δολιοφθορά, καθώς, οι περίπου 13.000 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν σε γεωτρήσεις για να εξυπηρετηθούν, ερχόμενοι αντιμέτωποι με ποικίλα προβλήματα, καθώς το ακατάλληλο νερό προκαλεί ακόμη και βλάβες σε οικιακές συσκευές, χώρια τα θέματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από την -κατά λάθος- κατάποσή του.

Με βάση το ρεπορτάζ, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά που κατέστρεψαν το τσιμεντόστρωμα του αγωγού, προκαλώντας του ρήγμα και διακόπτοντας, έτσι, την υδροδότηση της Αίγινας, οδηγεί τις Αρχές στην εντύπωση πως ο δράστης ή οι δράστες ενδέχεται να έχουν θητεύσει στις Ειδικές Δυνάμεις!