6 Φεβ 2024

ΕΣΗΕΑ: Έρχεται η «συγκυβέρνηση»...


Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς... 

Η αναστάτωση που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ και η αποχώρηση... των στελεχών, που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά, δεν έχουν καμιά –προς το παρόν– επίπτωση στην ΕΣΗΕΑ. 

Η παράταξη του κόμματος, η... «Συσπείρωση», ανακοίνωσε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας, στο οποίο μετέχουν, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, όλα τα πρόσωπα του προς διάσπαση ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι αριστερές, όπως δηλώνονται, τάσεις.

Πρόκειται για την παράταξη (Σταύρος Καπάκος – Μάχη Νικολάρα) που κατευθύνεται και λειτουργεί με ευθύνη της κομματικής ομάδας media του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεργάζεται  εδώ και επτά χρόνια με την παράταξη της Μαρίας Αντωνιάδου, η οποία πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ αλλά και στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη αυτής της πολύχρονης συγκυβέρνησης στον κλάδο γνώριζαν πως η νέα ηγεσία του κόμματος δεν προτίθεται να υποστηρίξει άλλο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.

Διατήρηση της συμμαχίας

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και σε άλλα media που στηρίζει η ηγεσία Κασσελάκη, όπου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα με τους υποστηρικτές της Νέας Αριστεράς, στους δημοσιογράφους η συνδικαλιστική παράταξη προχωράει ενιαία. Το επίδικο για την παράταξη και τα στελέχη της είναι η διατήρηση της συμμαχίας με την παράταξη της ΝΔ, καθώς οι δύο τους ελέγχουν όλα τα όργανα και τις σημαντικές θέσεις στον κλάδο και συνδιαλέγονται τόσο με την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Στόχος είναι να διατηρηθούν οι τρεις έδρες της «Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καθώς εκτιμάται πως μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύσει η ισχύς που διαθέτει η παράταξη στη συμμαχία της με την παράταξη της ΝΔ και δεν θα διαταραχθούν οι ισορροπίες και με την κυβέρνηση, διατηρώντας καλές σχέσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς, με εξαίρεση την ΕΡΤ...

typologies.gr