14 Φεβ 2024

Καταψηφίζει και ο Χαράλαμπος Αθανασίου: Δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς την συμβολή δύο φύλων


Κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και... υπουργός στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι θα καταψηφίσει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων καθώς το ζήτημα της προστασίας των παιδιών προβάλλεται προσχηματικά.

«Το σύμφωνο συμβίωσης έχει λύσει τα βασικά ζητήματα για την προστασία των παιδιών, όπως αυτά της καταγωγής, της διατροφής, ζητήματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού» επισήμανε.

«Όλα τα προβαλλόμενα επιχειρήματα, ότι για την προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών απαιτείται γάμος, είναι χωρίς έρεισμα και συνεπώς προσχηματικά» προσέθεσε.

Τέλος, υπερτόνισε: «Κάθε άλλη νοηματοδότηση της ομόφυλης σχέσης είναι ανυπόστατη, διότι δεν μπορεί να υπάρξει γάμος χωρίς τη συμβολή δύο φύλων. Στην ΝΔ, ως η κατεξοχήν μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είναι επόμενο να προσεγγίζουμε αξιακά ζητήματα από διαφορετική σκοπιά, αλλά πάντοτε με αρραγή ενότητα, ευθύνη και πολιτισμό. Γιατί η παράταξή μας είναι παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας».