2 Φεβ 2024

Για αυτο θελουν να καταργησουν την αγροτικη παραγωγη...θελουν να μας ταιζουν με εντομα!!!!Εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλλους από Ιταλία θα το πουλάει ελεύθερα

 

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται και αμερικανικές εταιρείες κολοσσοί που θέλουν να πουλήσουν ανάλογα προϊόντα στην Ευρώπη...

Μια εταιρεία που παράγει αλεύρι από γρύλους έγινε η πρώτη στην Ιταλία που πήρε το πράσινο φως για να πουλάει τρόφιμα από έντομα για ανθρώπινη κατανάλωση, αψηφώντας  ακόμη και την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τη χρήση του.

Ο Josè Francesco Cianni, διευθύνων σύμβουλος της Nutrinsect, δήλωσε: «Μια νέα σελίδα στην ιστορία των τροφίμων έχει ανοίξει» τώρα που το συσκευασμένο με θρεπτικά συστατικά αλεύρι του μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά από τρόφιμα. Αυτό το γεγονός είναι πολύ μεγάλα νέα για εμάς», είπε ο Cianni, του οποίου το κύριο κίνητρο για την επιχειρηματική πρωτοβουλία ήταν να παράσχει μια εναλλακτική, βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης".

Τι ισχύει στην ΕΕ με το θέμα των εντόμων για τροφή σε αλεύρι κά

Από το 2020, εκατομμύρια γρύλοι έχουν εκτραφεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Montecassiano, μια πόλη στην κεντρική περιοχή Marche, όπου υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία πριν καταψυχθούν και αλεσθούν σε σκόνη.
Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε άδεια να πουλά το αλεύρι μόνο για χρήση σε τροφές για ζώα συντροφιάς.

Η ΕΕ ενέκρινε την πώληση εντόμων, συγκεκριμένα γρύλους, ακρίδες και προνύμφες σκουρόχρωμων σκαθαριών, για ανθρώπινη κατανάλωση στις αρχές του 2023, πυροδοτώντας μια σειρά κανονισμών από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός που στοχεύει στη διασφάλιση της διατήρησης των εντόμων μακριά από παραδοσιακά πιάτα όπως τα ζυμαρικά. και πίτσα.

«Είναι θεμελιώδες αυτά τα αλεύρια να μην συγχέονται με τρόφιμα που παρασκευάζονται στην Ιταλία», είχε δηλώσει ο τότε Ιταλός υπουργός Γεωργίας Francesco Lollobrigida.

Ωστόσο, όταν οι κανονισμοί έγιναν επίσημοι στα τέλη του περασμένου έτους, και η Ιταλική κυβέρνηση υποχώρησε, επιβάλλοντας αυστηρούς κανόνες επισήμανσης, όπως η σαφής δήλωση της προέλευσης του προϊόντος και η απαίτηση να χρησιμοποιείται η ετικέτα “Acheta domesticus”, “για οικιακή χρήση”, έτσι ώστε να είναι λίγο λιγότερο εντυπωσιακό για τον καταναλωτή.

«Έγινε πολλή συζήτηση, αλλά τελικά έκαναν το σωστό», είπε ο Cianni, ο οποίος ανέφερε ότι «το πόσο υγιεινό και θρεπτικό είναι το προϊόν”.

Όλα γίνονται για την ...μείωση των εκπομπών αερίου

Εμπλουτισμένες με πρωτεΐνες και βιταμίνες, τα έντομα θεωρούνται όλο και περισσότερο ως ένας βιώσιμος τρόπος απόκτησης θρεπτικών συστατικών, με την αγορά βρώσιμων εντόμων στην Ευρώπη να προβλέπεται να φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ έως το 2030, αναφέρουν πηγές.

«Είναι καλό για το περιβάλλον επειδή οι πόροι που απαιτούνται για την εκτροφή των γρύλων και οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι πολύ μικροί, και έτσι οι εκπομπές αερίου είναι σχεδόν μηδενικές», είπε ο Cianni.

Το αλεύρι από έντομα της Nutrinsect θα διανεμηθεί σε εταιρείες προμήθειας τροφίμων και σε εταιρείες σε όλη την αλυσίδα τροφοδοσίας. Το αλεύρι μπορεί να αγοραστεί και διαδικτυακά με 6€ το πακέτο.

Ο Cianni δέχτηκε κατακλυσμό μηνυμάτων από τότε που έλαβε την άδεια

Ο ίδιος ανέφερε ότι "οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι γρύλοι "έχουν έρθει από μακριά και είναι βρώμικα". «Αλλά το αλεύρι μας παρασκευάζεται 100% στην Ιταλία και θα είναι πολύ όμορφα δίπλα σε άλλες ιταλικές σπεσιαλιτέ».

 Όσο για τη γεύση, ο Cianni είπε ότι ήταν παρόμοια με «σπόρους κολοκύθας, φουντούκια και επίσης λίγο σαν γαρίδες».

Κοινώς κάποιοι στο όνομα της κλιματικής κρίσης και του περιορισμού της έκκλησης αερίων, θα μας ταΐζουν προϊόντα από έντομα, λέγοντας και από πάνω ότι είναι νόστιμα.

Η παράνοια των εγκεφάλων στις Βρυξέλλες μετά την απαίτηση για θανάτωση χιλιάδων ζωοειδών σε Γερμανία, Ιρλανδία, Γαλλία και Ολλανδία, έχει ξεσηκώσει χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι έχουν  οργιστεί με τις αποφάσεις της ΕΕ.

Αν συνεχιστούν αυτές οι αποφάσεις στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στην Γερμανία, το μόνο που θα δούμε θα είναι να καταρρέει το προλεταριάτο της ΕΕ, που είναι μια πιστή αντιγραφή της ΕΣΣΔ, τόσο σε τρόπο λήψης αποφάσεων ( μετά την κατάργηση του βέτο), όσο και σε τρόπο δράσης.