Αλλά πριν ρίξουμε μια ματιά στην όλη χυδαία σπέκουλα του δημοσιεύματος, θα σας πω μια ιστορία που μου είχε πει ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή.
Ήταν ένα κοριτσάκι, τα χρόνια τα παλιά, που έπασχε από νευρική ανορεξία. Μάταια οι γονείς του προσπαθούσαν να το πείσουν να βάλει μια μπουκιά στο στόμα. Τι βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, τι παρακάλια, τι διαφορετικά φαγητά μπας και την καταφέρουν, τίποτα η μικρή, το είχε ράψει, και είχε αρχίσει να αδυνατίζει επικίνδυνα.
Τότε ο μπαμπάς της, της έδειξε μια φωτογραφία ενός σκελετού και τι είπε: «Έτσι θα γίνεις, αν συνεχίσεις να μην τρως. Σου αρέσει;»
Και τότε η μικρή τρόμαξε τόσο πολύ, που σιγά σιγά άρχισε να τρώει.
Έτσι και ο Ντάνιελ και η λίμνη Κάρλα έγιναν ο “σκελετός” στο Reuters για να το δουν οι Ευρωπαίοι αγρότες και να σκύψουν το κεφάλι σε όσα τους λένε για την κλιματική αλλαγή και τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις και πράσινα μέτρα. Έγινε ο μπαμπούλας τους, δηλαδή.
Ωστόσο το άρθρο του “Reuters”, το οποίο που πολλές φορές παίζει και ρόλο “ελεγκτή γεγονότων”, είναι γραμμένο από μια Ελληνίδα που είναι διαπιστευμένη ως “ανταποκρίτρια” του. Και όλο το “οδοιπορικό” είναι κομμένο και γραμμένο στα Μαξίμου μέτρα.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει:
Πέντε μήνες μετά, μεγάλο μέρος της περιοχής – και πολύς ακριβός εξοπλισμός – παραμένει κάτω από το νερό. Ένα αντλιοστάσιο που προορίζεται να σταματήσει τις πλημμύρες είναι περιφραγμένο σε μια ρηχή λίμνη. Οι πελεκάνοι και οι ερωδιοί, που προηγουμένως δεν τους ενδιέφερε η κάποτε ξερή πεδιάδα, έρχονται από ψηλά. […] Η κατάσταση έχει τροφοδοτήσει την οργή των αγροτών που, όπως πολλοί σε όλη την Ευρώπη, έχουν βρει τα προς το ζην απειλούμενα από το αυξανόμενο κόστος και την κλιματική αλλαγή, και δημιουργεί πονοκέφαλο στις κυβερνήσεις που αναμένεται να πληρώσουν το λογαριασμό. Αγρότες από την Ινδία μέχρι τη Γαλλία και την Πολωνία έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες, θρηνώντας τον ανταγωνισμό από το εξωτερικό, την έλλειψη κρατικής υποστήριξης και τις χαμηλές τιμές. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη ζητώντας περισσότερη βοήθεια. Η Ελλάδα έχει πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στο βορρά πέρυσι, και στη συνέχεια η καταιγίδα Daniel έριξε 18 μήνες βροχής σε τέσσερις ημέρες τον Σεπτέμβριο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα της μεσογειακής χώρας να αντιμετωπίσει ένα όλο και πιο ασταθές κλίμα. Προσφέρει επίσης μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν στο μέλλον άλλες χώρες βορειότερα. Ο Daniel, και μια άλλη καταιγίδα, ο Elias, πλημμύρισαν περίπου 35.000 στρέμματα κοντά στη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλική πεδιάδα, η οποία αντιπροσωπεύει το 25% της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας και το 5% του ΑΕΠ. Περίπου 30.000 αγρότες επλήγησαν σε όλη την επαρχία.
Η λίμνη Κάρλα είχε αποξηρανθεί τη δεκαετία του 1960 για να αυξηθεί η γεωργική γη και ένα μικρό μέρος της ανακτήθηκε τα τελευταία χρόνια, μόνο για 450-500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού να ξαναβρεθούν κατά τη διάρκεια των πλημμυρών. Η περιοχή κοντά στη λίμνη έχει μια μικρή τεχνητή εκροή και η HVA, μια ολλανδική γεωργική εταιρεία που προσέλαβε η κυβέρνηση για να εκτιμήσει τις ζημιές, είπε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να υποχωρήσει το νερό.
Δηλαδή, και για να το εξηγήσουμε. Η λίμνη Κάρλα, που μετά από δυο τεχνητές καιρικές βόμβες οπλοποίησης καιρού που δεν έχουν προηγούμενο, ξαναβρήκε τη φυσική της μορφή σε λίμνη, τώρα φιγουράρει σαν πουτάνα σε βιτρίνα σεξ-σοπ του Άμστερνταμ, για να δουν τα άλλα κορίτσια τι τους περιμένει.
Πάρτε μια υγιή γυναίκα νοικοκυρά, σαπίστε την στο ξύλο, βιάστε την, βγάλτε την στο κλαρί, και μετά πείτε σε όλες τις άλλες γυναίκες, “Να τι θα πάθεις αν δεν ακούς τι σου λέω”!
Αυτοί είστε: Μαφιόζοι, νταβατζήδες και τρομοκράτες! Κι όταν λέγαμε εδώ και χρόνια ότι η χειραγώγηση του παγκόσμιου καιρού θα ελέγχει κράτη, εθνική κυριαρχία, λαούς και οικονομία, δεν το βγάλαμε από το κεφάλι μας, το έχει πει ο δολοφόνος του Κένεντι, ο τότε αντιπρόεδρος του, ο Τζόνσον, ο οποίος ορίστηκε αμέσως πρόεδρος μόλις ο άλλος έφαγε τη σφαίρα:
Όποιος ελέγχει τα παγκόσμια νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!
Το ελληνογραμμένο παραμύθι του Reuters κυκλοφορεί και με βιντεάκι, δείτε το: