8 Μαρ 2024

Βομβιστική επίθεση δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Πανικός και τεράστιες ζημιές σημειώθηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Βόμβα εξερράγη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης σήμερα.. τα ξημερώματα στην περιοχή του Πειραιά. Έγινε αισθητή και σε άλλους όμορους δήμους προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, ενώ μεγάλες υλικές ζημιές υπέστησαν γύρω κτίρια και αμάξια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει σε βενζινάδικο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα, δίπλα σε ένα πάρκινγκ. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν η πρόκληση μεγάλων υλικών ζημιών στην επιχείρηση. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς όπως προαναφέρθηκε η βόμβα εξερράγη χωρίς προειδοποίηση.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους. Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες. 

Σημειώνεται ότι κοντά στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχαν σημειωθεί περιστατικό με πυροβολισμούς πριν από περίπου ένα μήνα. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο.