24 Απρ 2024

Με κατάσχεση λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων κινδυνεύουν πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι

 

Με κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών τους στοιχείων κινδυνεύουν πάνω από 2,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι που... έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της εφορίας, λόγω οφειλών που έχουν στο Δημόσιο.

Ήδη έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα σε 1,5 εκατ. φορολογούμενους!

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί από τα μνημόνια και την πιστή εφαρμογή τους από τις ελληνικές κυβερνήσεις σε εξαθλιωμένη χώρα, όπου ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών της έχει πλέον καταστραφεί οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Το αφήγημα περί οικονομικής ανάπτυξης δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τον απλούστατο λόγο ότι η πραγματικότητα το «ακυρώνει».

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Συγκεκριμένα, μόνο το Φεβρουάριο τα «φέσια» των φορολογουμένων στη Εφορία ξεπέρασαν τα 1,025 δισ. ευρώ ενώ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, έσπασε το φράγμα των 107,18 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος περιορίζεται στα 80,85 δισ. ευρώ καθώς τα υπόλοιπα 26,3 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ωστόσο εδώ πρέπει να προστεθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν αυξηθεί ακριβώς γιατί η εφορία και το κράτος ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν απίστευτους φόρους.

Η Ελλάδα έχει ένα φορολογικό σύστημα τύπου «Σοβιετικής Ένωσης» χωρίς όμως να προσφέρει καμία πραγματική παροχή.

Οι συντάξεις είναι για γέλια και η δωρεάν παιδεία και η δωρεάν υγεία στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δωρεάν.

Για τις υποδομές ας μην το θίξουμε καθώς πρόκειται για κάτι το οποίο το βλέπουν οι Έλληνες καθημερινά στη ζωή τους.

Και όμως αυτό το κράτος ζητάει από τους πολίτες να τους δίνει ότι έχουν και δεν έχουν χωρίς να υποχρεούται να προσφέρει σε αυτούς αυτά τα οποία είναι συνταγματικά υποχρεωμένο να δίνει.

Πότε λήγει η προθεσμία για επανένταξη στις παλιές ρυθμίσεις.

Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έχουν περιθώριο χιλιάδες φορολογούμενοι με οφειλές στο Δημόσιο να τις «σώσουν», καταβάλλοντας όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις μαζεμένες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.