17 Απρ 2024

Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων προσφεύγουν κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

 Στην αντεπίθεση περνούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη του εγκλήματος με 57 νεκρούς.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων επιβατών προχωρούν σε προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης με την οποία παρακάμφθηκε η μηνυτήρια αναφορά τους σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κεχαγιά αρχειοθέτησε τη μήνυση των συγγενών κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη, χωρίς να την στείλει στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο τη μήνυση των συγγενών επειδή όπως υποστήριξε «δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο εισαγγελέας θα εξετάσει την προσφυγή και θα εκδώσει απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με συμπληρωματική μήνυση για το μπάζωμα του σημείου της σύγκρουσης, ο Παύλος Ασλανίδης και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, στράφηκαν κατά του τότε περιφερειάρχη Αγοραστού, του Χρήστου Τριαντόπουλου που συντόνιζε και της Ζωής Ράπτη που βρίσκονταν επίσης στο σημείο.

Σημειώνεται ότι σε παρέμβασή της η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού απευθυνόμενη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη ανέφερε: «Θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κ. Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς. Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε;»

https://www.newsbreak.gr/