23 Απρ 2024

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

 


Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές..

Όσο οι Ρώσοι πολιορκούν το Οχερέτινο, νατοϊκά αεροσκάφη μεταφέρουν νεκρούς και τραυματισμένους μισθοφόρους έξω από την Ουκρανία.

Πληγώθηκε η Λεγεώνα των Ξένων

Στην Πολωνία, πραγματοποιείται σήμερα εκκένωση των νεκρών και τραυματισμένων ξένων μισθοφόρων που εθεάθησαν πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του ποταμού Δνείπερου στην Ουκρανία. Την πληροφορία επιβεβαιώνει η σελίδα Flightradar24, η οποία παρέχει στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ένα γαλλικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σε πολωνική πόλη λίγο αφότου ένα βρετανικό A330MRTT απογειώθηκε.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μία περίοδο που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν συχνά εκπαιδευτικά κέντρα χειριστών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Ουκρανία, όπως και προσωρινές βάσεις ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων που πολλές φορές φιλοξενούν ξένους μισθοφόρους. Από τις 13 μέχρι και τις 19 Απριλίου φέτος το Κρεμλίνο έβαλε στο στόχαστρο τις μονάδες ξένων μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών. 

Η εκκένωση των δυτικών μισθοφόρων από τον Δνείπερο θυμίζει ένα περσινό περιστατικό που είχε λάβει χώρα στην Οδησσό, όταν η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε εξαπολύσει ένα ισχυρό πλήγμα κατά του ξενοδοχείου Mriya. Σε αυτό το κτήριο λέγεται πως διέμεναν πολλοί Ουκρανοί και Γάλλοι στρατιωτικοί. Υπήρχαν τόσοι πολλοί νεκροί που τα σώματά τους μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη και πλοία, αναφέρουν ρωσικά μέσα.

Επιστρέφοντας στο τώρα, οι Ρώσοι χτύπησαν και πάλι ένα ξενοδοχείο που βρίσκονταν κοντά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Δνείπερου. Αυτό το ξενοδοχείο λέγεται πως αποτελούσε διοικητήριο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Δεδομένου αυτού, σε αυτό βρίσκονταν Ουκρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί, ξένοι μισθοφόροι και εκπαιδευτές από δυτικούς στρατούς.

Οι απώλειες λέγεται πως ήταν μεγάλες, βάσει ρωσικών δημοσιευμάτων.

εκκένωση τραυματισμένων μισθοφόρων στην Πολωνία