26 Απρ 2024

Οργή Καλλιάνου κατά Άδωνι και κατά πάντων: «Να πει δημόσια όσα μου είπε – Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

 

Δεν φαίνεται να κάνει πίσω στα όσα είπε ότι δηλαδή θα φτάσει την υπόθεση αναζήτησης ευθυνών για τον θάνατο του πατέρα του, Δημήτρη Καλλιάνου στο ΠΓΝ Αττικόν, μέχρι τέλους, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Με νέες του δηλώσεις ξεκαθαρίζει ότι τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και πως όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του αγαπημένου του πατέρα, θα λογοδοτήσουν, ενώ τα βέλη του στράφηκαν και προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί με τη στάση του.

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους …  Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», είπε στις τηλεοπτικές κάμερες ο Γιάννης Καλλιάνος, σχολιάζοντας ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αγανακτισμένος είναι όμως ο βουλευτής της ΝΔ και από τη στάση του Υπουργού Υγείας, στον οποίο πέταξε το γάντι ακόμα μία φορά: «Απορώ πως δεν βγαίνει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο. Καλώ τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει να πει όσα του έλεγα».

Ενώ προχώρησε και σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί, λέγοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης του είπε στο τηλέφωνο:

«Γιάννη, έχει γίνει ιατρικό συμβούλιο και ο πατέρας σου πάει εξαιρετικά! Ο Άδωνις ο φίλος, να πει δημόσια όσα μου είπε, ότι οι γιατροί του έλεγαν ότι πάει εξαιρετικά και τρεις ημέρες μετά ο πατέρας μου πέθανε».

«Ακραία υπεράσπιση του συστήματος» από τον Άδωνι

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος της οικογένειας του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε σε τηλεοπτικές εκπομπές για την υπόθεση που ανέλαβε.

Είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Καλλιάνος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να τον εκπροσωπήσω, κάνοντας λόγο για ακραία ιατρικά λάθη σε ότι αφορά την νοσηλεία του πατέρα του. Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, έχασε τη ζωή του παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι οι εξετάσεις του ήταν πολύ καλές και θα έχει μια βραχυχρόνια νοσηλεία … Mου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη», σχολίασε και πρόσθεσε πως την αποδίδει στην προσπάθειά του για «ακραία υπεράσπιση του συστήματος, αγνοώντας τα γεγονότα».

Δήλωση του καθηγητή της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝ Αττικόν

Μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, ο καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝ Αττικόν, Ι. Κακκίσης, τον οποίο κατονόμασε ο Γιάννης Καλλιάνος ως υπεύθυνο στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον θάνατο του πατέρα του, δίνει τη δική του απάντηση στα όσα ειπώθηκαν.

  • Η δήλωσή του καθηγητή:

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Σύζυγος Καλλιάνου: «Τη Δευτέρα ήταν να βγούμε…»

Η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού, μίλησε στην εκπομπή «Super Katerina» και αφού σχολίασε την πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύζυγός της, επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους.

«Ο Χρήστος και ο Γιάννης έβλεπαν τον πατέρα τους να σβήνει. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις έναν άνθρωπο να σβήνει από δύσπνοια; Σκεφτήκαμε να τον βγάλουμε από το νοσοκομείο βάζοντας υπογραφή, του το είχα πει του Γιάννη, αλλά δεν προλάβαμε. Ο Χρήστος φώναζε. Του είπα να πάρει τον πατέρα του από εκεί αλλά δεν πρόλαβε», είπε η κ.Δαμιανού, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών της αποκάλυψε ότι «οι γιατροί δεν άκουγαν τον αδελφό του Γιάννη», ο οποίος είναι επίσης γιατρός και με μεγάλη εμπειρία.

«Τη Δευτέρα ήταν να βγούμε», είπε ακόμα η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου.

«Δεν σκοπεύουμε να τα βάλουμε με όλο το σύστημα, αλλά με συγκεκριμένα άτομα που ευθύνονται. Όταν ο θεράπων ιατρός λέει πως όλα πάνε καλά, τότε και το σύστημα δεν θα κινητοποιηθεί αναλόγως, θέλουμε να μάθουμε τι πήγε πολύ λάθος. Αυτό το “Πάμε καλά” σε σχέση με αυτό που βλέπαμε, δεν ήταν το ίδιο…δεν ήταν καν κοντά», είπε ακόμα.

Και συνέχισε: «Μας έπαιρναν τηλέφωνο το πρωί της Δευτέρας να μάθουν για την κατάσταση του κυρίου Δημήτρη και ενημέρωνα τον κόσμο ότι θα γυρίσει σπίτι του και θα πάμε να τον δούμε. Τελικά με πήρε το ίδιο βράδυ ο Γιάννης και μου είπε: “Πάω να χαιρετίσω τον πατέρα μου, δεν είναι καλά, ο Χρήστος λέει ότι πεθαίνει”, και σκεφτόμουν πως από το πρωί φτάσαμε τώρα εδώ;».

newsbreak.gr