30 Απρ 2024

Πόρισμα ΥΠΕΣ: Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο στο “Σκάνδαλο Ασημακοπούλου” (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

 

Τον Γενικό Διευθυντή Θεόδωρο Οικονόμου του υπουργείου Εσωτερικών, εμπλέκει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ  σχετικά με το «σκάνδαλο Ασημακοπούλου»: Δηλαδή, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, που ήρθε στο φως λόγω της αποστολής emails από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Πρόκειται για παλαιό και έμπειρο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που επελέγη σε αυτή τη θέση μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο κ. Οικονόμου απέκτησε  μέσω μη θεσμικά προβλεπόμενης διακίνησης, τη λίστα με τα email το Μάιο του 2023 και τα έστειλε στον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποιος έδωσε την εντολή στο ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών να ζητήσει τη λίστα. Πρόσωπα που γνωρίζουν τον Θ. Οικονόμου, μιλούν για ένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που «αποκλείεται να προχώρησε σε αυτή την κίνηση χωρίς σχετική εντολή από την πολιτική ηγεσία».

Στενές σχέσεις με την Κ. Σπανού

Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2023, πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν η υπηρεσιακή υπουργός Κ. Σπανού, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Θ. Οικονόμου, εδώ και δύο δεκαετίες, όταν δηλαδή, δίδασκαν μαζί στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) και ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Μ. Σταυριανουδάκης.

Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διερεύνησης του «σκανδάλου Ασημακοπούλου» από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ, ενώ κλήθηκαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Σταυριανουδάκης, Οικονόμου, ο παραιτηθείς ο τέως γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ  Ν. Θεοδωρόπουλος (σ.σ. το δεύτερο πρόσωπο μετά τον κ. Σταυριανουδάκη στο οποίο αποδόθηκαν ευθύνες) και ο διευθυντής εκλογών του ΥΠΕΣ Π. Σκιαδάς, του οποίου άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να κληθεί η τότε υπουργός Κ. Σπανού.

https://www.aftodioikisi.gr/