23 Μαΐ 2024

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών



Νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το... Documento ήδη από τον περασμένο Ιούλιο και εν τέλει μετά από την έρευνα της ΕΛΑΣ, χωρίς την εμπλοκή της ΑΑΔΕ, συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες. Το κύκλωμα είτε ζητούσε χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις είτε για να περικοπούν πρόστιμα ή για άλλες παροχές «υπηρεσιών», ώστε τα ποσά να κατευθυνθούν στα μέλη της και όχι στα δημόσια ταμεία.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, και όχι η ΑΑΔΕ που ακολουθεί τη γνωστή τακτική να παραπέμπει εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου της ίδιας της Αρχής ως πιθανά πειθαρχικά αδικήματα. Η υπόθεση αυτή, συνοψίζει μόνο μία πτυχή της μαφίας που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ, την οποία έχει στηλιτεύσει με «βροχή» δημοσιευμάτων το Documento όλο το προηγούμενο διάστημα με κορωνίδα το στημένο εξοντωτικό πρόστιμο 270.000 ευρώ στην εφημερίδα.

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη το Documentonew.gr, η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας είναι «εκλεκτή» του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου  Πιτσιλή καθώς η μετακίνησή της ως προϊσταμένης της διεύθυνσης της ΔΟΥ Χαλκίδας είχε κοινοποιηθεί από τις 7 Μαρτίου του 2023 από τον ίδιο. Μάλιστα, τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ».

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου του 2023, η απόφαση αναφέρει: «Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου,ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής ΔιεύθυνσηςΦορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αναλυτικά η απόφαση:

documentonews.gr