17 Μαΐ 2024

Παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο που γκρεμίζει τον μύθο του Ελευθερίου Βενιζέλου

 

Το βιβλίο «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», που υπογράφει ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΜΜΩΝ, φέρνει στο φως άγνωστα –και όχι και τόσο κολακευτικά για την υστεροφημία του- ντοκουμέντα για τις πολιτικές αποφάσεις του Κρητός πολιτικού, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον Εθνικό Διχασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ακλόνητα στοιχεία αυτό το ιστορικό πόνημα αποδεικνύει πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ζήτησε από την Αντάντ να πεινάσουν οι Έλληνες για να εκθρονίσουν τον βασιλιά. Χρηματιζόταν από τους Αγγλογάλλους. Αποκαλούσε «κομμάτι ξύλου» την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Δήλωνε με νόημα στη φίλη του Πηνελόπη Δέλτα ότι «εγώ μπορεί να λατρεύω τον Βελζεβούλ». Πληρωνόταν από τους Τούρκους για να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και για να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα. Διέδιδε fake news εναντίον της πατρίδας του. Επίσης, αποκαλύπτονται τα «δωράκια» που έπαιρνε από τον μεγαλεμπορο όπλων Ζαχάρωφ.

Παναγιώτης Λιάκος

Αυτή η σημαντική ιστορική έρευνα θα παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα στις 20 Μαΐου, ώρα 7.15 το απόγευμα στην αίθουσα Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Ελευθερίου Βενιζέλου 30, στον 4ο όροφο

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Δρ. Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. Διευθυντής Ερευνών Ε.Ι.Ε., τ. καθηγητής πανεπιστημίου
  • Βασιλική Πολίτου, δημοσιογράφος
  • Γιάννης Κουριαννίδης, Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα», πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
  • Τέρρυ Χατζηιερεμίας, επιχειρηματίας

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.