1 Μαΐ 2024

Η ωδή στον Άδωνι γράφτηκε από τον Πορτοσάλτε για να σκάσει από τη ζήλια του ο «Μωυσής»; Δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα!

 Σύμφωνα με το λεξικό των λογοτεχνικών όρων στο ebooks.edu.gr, οι ωδές ήταν τραγούδια που ψάλλονταν και τραγουδιούνταν από χορευτές προς τιμήν.. ενός θεού, ή αποτελούσαν εγκώμια για ένα σημαντικό πρόσωπο.

Στην εποχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ωδές δεν είναι τραγούδια, αλλά άρθρα που γράφονται από τους αυλικούς του Μαξίμου για να χαϊδεύουν αυτιά, να ικανοποιούν μεγαλομανίες και να λούζουν μέσα σε αρώματα τους υπερόπτες και αλαζονικούς «άρχοντες».

Τον Απρίλιο του 2020 το liberal.gr είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως νέο «Μωυσή», ενώ τα… χαρίσματα του Πρωθυπουργού έχουν εξυμνηθεί πολλάκις από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα και της κυβερνητικής αβάντας.

Όμως, σε αυτό το ξημέρωμα της Πρωτομαγιάς του 2024, μια ωδή διαφορετική από τις άλλες, μια ωδή που δεν γράφτηκε για τον «Μωυσή», αλλά για τον «σίφουνα της ρητορικής τέχνης» Άδωνι Γεωργιάδη, ήρθε να κλονίσει συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα κολακείας, υμνολογίας  και θαυμασμού που έχει χτιστεί γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Ο Άρης Πορτοσάλτε πανηγυρικά επιβεβαίωσε ότι ορθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου.

Με άρθρο του στο liberal (το «νονό» του «Μωυσή»… Τυχαίο; Μπα…), ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ εκτός από επίδειξη της δημοσιογραφίας στα καλύτερά της, κάνει και μία ακόμη υπέρβαση: καταφέρνει το αδύνατο, να γραφτεί ένας ύμνος που θα ζήλευε ακόμα και ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης!

Από το άρθρο στο liberal

«Ταλαντούχος», «σίφουνας της ρητορικής» (βζιιιιιιιν, να μην ξεχνιόμαστε), «αντίδοτο στη βαρεμάρα», «υπεραξία», «ρητορική δεινότητα», «Σε μια υποθετική Σχολή εκπαίδευσης, νέοι πολιτικοί, θα διδάσκονταν στο μάθημα της Ρητορικής, το κεφάλαιο ‘Γεωργιάδης’», είναι μόνο μερικά από τα όσα εξυμνούνται σε αυτή την ωδή στον Άδωνι.

Μια ωδή που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα κι ένας Υπουργός που σπεύδει δημόσια να ευχαριστήσει δημοσιογράφο για την εξύψωσή του του. Δεν έχουν κρύψει άλλωστε την ιδιαίτερη σχέση τους, τη φιλία που τους δένει. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε;

Στην Ελλάδα 2.0 της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όλα αυτά είναι «φυσιολογικά», είναι «κανονικότητα».

Στην Ελλάδα 2.0 γελάει και ο κάθε πικραμένος με τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται.

newsbreak.gr