10 Μαΐ 2024

Σενάριο κατάληψης ελληνικής νήσου στην τουρκική EFES-2024- Ν.Μπακογιάννη: Έχει σημασία να κρατηθεί το κλίμα μειωμένης έντασης με την Τουρκία

 Φιλία με την Τουρκία υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση σε ειλικρινή βάση δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ λόγω των νεο-Οθωμανικών βλέψεων στα.. Βαλκάνια και το Αιγαίο-Μόνο αν οι Τούρκοι δεχθούν ένα συντριπτικό πλήγμα θα θελήσουν να αναθεωρήσουν την πολιτική τους

Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 4ης τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου άσκηση επί χάρτου για την EFES-2024. Από 9-30 Μαΐου θα εκτελεστεί η άσκηση αυτή στο Αιγαίο. Το σενάριο προβλέπει κατάληψη ελληνικού νησιού.

Αυτό ανέφερε ο Αντιστράτηγος ε.α. Λ.Καμπουρίδης στο Χ, επικαλούμενος και τουρκικά ΜΜΕ.

Από τις 7 Μαΐου 2024, ξεκίνησε η τουρκική άσκηση «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ». Πρόκειται για άσκηση αρκετά μεγάλης κλίμακας, με συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, η οποία θα λάβει χώρα σε περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι τις 18 του τρέχοντος μηνός.

Μάλιστα έχουμε συγκέντρωση τουρκικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων στο Κόλπο της Σμύρνης.

Πρόκειται για δύο τουρκικές ασκήσεις που είναι σε εξέλιξη, σε μια περίοδο μηδενικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και υποτιθέμενης ελληνοτουρκικής φιλίας, καθώς ο Κ.Μητσοτάκης ετοιμάζεται να μεταβεί στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Ερτνογάν.  

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή , η Βουλευτής κ. Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής:

 

“Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρατηθεί αυτό το κλίμα μειωμένης έντασης στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
Η κυβέρνηση έχει κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα.

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει αποτελεσματικά την αμυντική θωράκιση της χώρας και από την άλλη μεριά ακολουθεί μια πολιτική η οποία λέει: μπορούμε ενδεχομένως να ζήσουμε με τις διαφορές μας, δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε σε θέματα που είναι υψίστης σημασίας, δηλαδή θέματα κυριαρχίας, όμως θέματα χαμηλής πολιτικής μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα μεταξύ μας.

Το να κάνουμε λαϊκισμό πάνω σε αυτού του είδους τα θέματα δεν είναι μόνο βλακώδες αλλά είναι και επικίνδυνο. Στην εξωτερική πολιτική ο λαϊκισμός πληρώνεται με αίμα και αυτό το ξέρουμε μέσα από την ιστορία της Ελλάδας”, καταλήγει η ίδια.

Τι επιδιώκει η Τουρκία ενώ υλοποιεί ασκήσεις επιθετικού χαρακτήρα με φόντο ελληνικό έδαφος

Η Τουρκία και η Ελλάδα δεν έχουν διαφορές πλην την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι παράλογες, φασιστικού τύπου, διεκδικήσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα.

Για παράδειγμα η αναφορά περί ελληνικών νησιών στα οποία δεν υφίσταται “ελληνική κυριαρχία” με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων,  είναι ευθεία απειλή πολεμικού τύπου, που ομοιάζει με τις απειλές των Ναζί πριν 80 χρόνια.

Σχεδόν όλες οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και στην ενδοχώρα, είναι πρόβα τζενεράλε για “ στρατιωτικού τύπου” επίθεση στα ελληνικά νησιά, με τους Νεο-Οθωμανούς να μετρούν χρόνους, και αντίδραση των δυνάμεων σε όλα τα σενάρια.

Αυτό μεταφράζεται σε ευθείες απειλητικές προθέσεις της τωρινής, αλλά και της μελλοντικής τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για το Αιγαίο.

Ακόμα και ο “ Έλληνας” Εκρέμ Ιμάμογλου όσο και να ρωτήθηκε τηρεί σιγή Ιχθύος για τα νησιά μας και το Αιγαίο, αφού όταν και όποτε γίνει και αυτός Σουλτάνος στην Τουρκία, θα εφαρμόσει κατά γράμμα ότι δηλώνουν όλοι οι προκάτοχοι του, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Φιλία με την Τουρκία υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση ( ανεξαρτήτου κόμματος) σε ειλικρινή βάση δεν μπορεί και δεν θα γίνει ποτέ, αφού απέτυχε η συνεννόηση Βενιζέλου-Κεμάλ το 1930.

Για την ιστορία το γνωστό άγαλμα του Κεμάλ στην Σμύρνη, δείχνει το Αιγαίο, ως το επόμενο σημείο ελληνοτουρκικής συρράξεως, όποτε αυτή λάβει χώρα, και αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

Η όποια συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών στην αποκαλούμενη θετική ατζέντα αφορά θέματα που υλοποιούνται, για να δείχνουν οι Νεο-οθωμανοί “ καλά παιδιά” στην Δύση και ειδικά σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο διεθνής περίγυρος είναι σε τεράστιο αναβρασμό εν μέσω προβλέψεων για οικονομική καταιγίδα, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε κομβικό σημείο.

Η μόνη λύση για την χώρα μα είναι ο εξοπλισμός μας με νέα οπλικά συστήματα και η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Όσο για τους Τούρκους, αυτοί θα συνεχίσουν έτσι και αλλιώς τα δικά τους νεο-οθωμανικά σχέδια μέχρι να συντριβούν, διότι στο τέλος αυτό θα πάθουν.  

Αλίμονο μόνο  στους Κούρδους, και σε αυτά που ετοιμάζει ο Ερντογάν για αυτούς, καθώς καμία ΜΚΟ ή Πανεπιστήμιο δεν στηρίζει και δεν θα στηρίξει ποτέ την γενοκτονία τους, και την ορθή απαίτηση τους για κράτος. 

https://www.pentapostagma.gr/