25 Ιουν 2024

Όλο και πιο συναρπαστική γίνεται η 1η Ιουλίου για τον Μητσοτάκη

 

Δευτέρα 1η Ιουλίου 2004. Τα βλέμματα στραμμένα στο Πολεμικό Μουσείο για μια εκδήλωση διόλου συνηθισμένη.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή» - εκδόσεις Λιβάνη - θα...

μιλήσουν δυο πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της ΝΔ. Δεν πρέπει να ενθουσιάζει τον εν ενέργεια Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την παρουσίαση - που θα συντονίσει ο αρθρογράφος του ieidiseis.gr, Γιώργος Λακόπουλος - θα κάνουν οι καθηγητές Τάκης Ρουμελιώτης και Γιαννης Βαληνάκης. Αμφότεροι πρώην υπουργοί - ο πρώτος του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος της ΝΔ.

Ως εδώ καλά - συνηθισμένα πράγματα.

Μετά θα πάρει τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς - για τον οποίο ξέρουμε μόνο τον τίτλο της ομιλίας του: «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι» - αλλά αποκλείεται να μείνει σ’ αυτό. Όλο και καλύτερο γίνεται.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Κώστας Καραμανλής - κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου και εκτός της σημερινής Βουλής με επιλογή του. Δεν είναι απολύτως τίποτε γνωστό από όσα θα πει. Όχι μόνο για τα - καυτά - αναφερόμενα από τον συγγραφέα στο βιβλίο, αλλά και για την συγκυρία. Το καλύτερο των καλύτερων.

Δυο πολιτικοί κορυφής, δυο προβεβλημένοι πανεπιστημιακοί με πολιτικό παρελθόν και δυο δημοσιογράφοι - κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί θαυμαστής της σημερινής κατάστασης.

Αντίθετα συνιστούν μια σύνθεση που μάλλον δεν πρόκειται να προσφέρει τριαντάφυλλα στον Πρωθυπουργό.

Όλο και πιο συναρπαστική γίνεται η πρώτη μέρα του Ιουλίου.

kottakis_15bc7.jpg

Α.Ο.

ieidiseis.gr