9 Ιουν 2024

Θαυμα...θαυμα!!!!Χαώδεις διαφορές της ΝΔ μεταξύ επιστολικής ψήφου και κάλπης – Πώς το 54,29% γίνεται 32,31%

 

Κολοσσιαία ερωτηματικά προκαλούν τα πρώτα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου που εφαρμόστηκε -με πολλά προβλήματα- για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές 2024. Πέρα από προβλήματα στον αριθμό.. ψήφων που έφθασαν έγκαιρα και καταμετρήθηκαν, η σύγκριση με τα αντίστοιχα της παρουσίας των ψηφοφόρων στην κάλπη παρουσιάζει τεράστιες διαφορές. Και από… σύμπτωση όλες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστά που παραπέμπουν μάλλον σε Βόρεια Κορέα παρά σε δυτική δημοκρατία.

Στις 8 περιφέρειες που υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία η σύγκριση δημιουργεί πολλά ερωτήματα, στα οποία κάποιος πρέπει να δώσει απάντηση.

Στους πίνακες που ακολουθούν στην πρώτη στήλη είναι τα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου και στην δεύτερη χωρίς, δηλαδή μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο εκλογικό κέντρο.

Η Νέα Δημοκρατία από το 54,29% της επιστολικής προσγειώνεται στο 32,31%. Όλα τα άλλα κόμματα φυσικά χάνουν σε σχέση με την κάλπη.

Κι εδώ τεράστια απόκλιση. Το 41,50% της επιστολικής της ΝΔ περιορίζεται στο 25,89% με την αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη!

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η περίπτωση του Νομού Ηρακλείου. Η πρώτη στην επιστολική ψήφο (31,97%) ΝΔ όχι μόνον χάνει περισσότερο από 7%, αλλά και την πρώτη θέση από το ΠΑΣΟΚ, που στην επιστολική ψήφο πήρε 11% λιγότερο!

Στις 13 μονάδες είναι η απόκλιση της επισστολικής ψήφου στην Χαλκιδική. Προφανώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήθελαν να απολαύσουν τις παραλίες του νομού. Πώς εξηγείται, όμως, το 6,13% της Ελληνικής Λύσης στην επιστολική να γίενται 16,20% στην κάλπη; Από 4ο κόμμα γίνεται 2ο;

Η απόσταση της επιστολικής ψήφου για την ΝΔ αγγίζει το 10%. Εδώ το εντυπωσιακό είναι ότι η Ελληνική Λύση από το 4,13% στην επιστολική ψήφο καταγράφει 12,11% στην κάλπη!

Στην Λευκάδα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνουν από 7% στην κάλπη σε σχέση με την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για μια περιφέρεια με περιορισμένο αριθμό ψηφοφόρων, αλλά μονοεδρική. Σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών λίγες ψήφοι της επιστολικής ή της αυτοπρόσωπης παρουσίας μπορούν να κρίνουν την έδρα.

Άλλο ένα 10%, στο Ρέθυμνο αυτήν την φορά, η διαφορά των δύο τρόπων ψηφοφορίας. Και εδώ η επιστολική δίνει… πλασματική εικόνα.

Και στα Χανιά η διαφορά είναι εντυπωσιακή για την ΝΔ. Κάτι παραπάνω από 9%.

Λένε ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πώς όμως εξηγείται ότι εάν μετρούσαν τα αποτελέσματα μόνο της επιστολικής ψήφου η ΝΔ μπορούσε αν όχι να φθάσει, τουλάχιστον να πλησιάζει το 41%;

https://www.newsbreak.gr/